Annonce
Ringkøbing

Handelsskoleelev ramt af corona: Elever og lærere skal blive hjemme

Det er længe siden, at elever og lærere på handelsskolen har kunnet sidde så tæt som på billedet. Med weekendens corona-melding skal en klasse og en stribe lærere slet ikke møde på skolen. Arkivfoto: Tommy Kofoed
En elev på Gymnasiet HHX i Ringkøbing er smittet med coronavirus. Klassen og dens lærere skal derfor ikke møde på skolen mandag.
Annonce

Ringkøbing: Der bliver færre elever og lærere på handelsskolen i Ringkøbing, når klokken ringer ind til første time mandag morgen.

Lørdag aften modtog skolens elever nemlig en melding fra rektor Jens Præstegaard, der sender en hel klasse og klassens lærere i karantæne, fordi en elev netop har fået konstateret corona.

De involverede skal alle blive hjemme, indtil de kan præsentere en negativ test.

Elever og lærere skal dog fortsat passe deres skole og arbejde. Klassen med den smittede elev vil få virtuel undervisning, fremgår det af beskeden til eleverne. De hjemsendte lærere, som også underviser andre klasser end den ramte, skal ligeledes undervise via computeren, fremgår det af beskeden fra rektor.

Gymnasiet HHX i Ringkøbing er langt fra alene om at blive ramt af det stigende vestjyske smittetryk. Fredag aften blev en ansat i hjemmeplejen konstateret smittet med corona. Det betyder at 14 borgere, som den ansatte har været i kontakt med, nu skal testes. Det samme skal seks kolleger i hjemmeplejen, som derfor er sendt hjem.

Lørdag blev det også konstateret, at den femte minkfarm er ramt af coronasmitte. Smitteudbruddene blandt minkene fik Styrelsen for Patientsikkerhed til at lukke samtlige plejecentre i kommunen for besøgende.

Siden cornavirus brød ud i det tidlige forår er 226 personer blevet konstateret i Ringkøbing-Skjern, siger de seneste tal fra Statens Serum Institut. Indenfor den seneste uge har stigningen i det lokale smittetal farvet kommunen mørkerød på  det Danmarkskort, som viser, hvordan smitten fordeler sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Gør dig klar til store test-weekend: Regionen reserverer tusindvis af testtider til Ringkøbing-Skjern

Annonce