Annonce
Ringkøbing-Skjern

Handelsrådets direktør stopper – formand appellerer om et større tilskud

Lise Mejlhede Kjeldbjerg stopper som direktør for Handelsrådet, men fortsætter som erhvervskonsulent. Pressefoto
Lise Mejlhede Kjeldbjerg forlader jobbet af hensyn til sit helbred – handelsrådsformand Bent Brodersen håber, direktørjobbet kan gøres til en fuldtidsstilling, hvilket kræver større kommunalt tilskud.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Efter knap halvandet år som direktør for Ringkøbing Fjord Handelsråd stopper Lise Mejlhede Kjeldbjerg til efteråret.

Der er tale om et helt udramatisk exit, som giver mulighed for en god glidende overgang til efterfølgeren, forklarer rådets formand Bent Brodersen.

62-årige Lise Mejlhede Kjeldbjerg er ansat som direktør på halv tid sideløbende med sit job som erhvervskonsulent hos kommunen. Imidlertid er direktørjobbet vokset i omfang og har bragt hendes timetal langt over det aftalte.

- Jeg stopper af helbredsmæssige årsager. Sidste sommer fik jeg en lille blodprop i hjernen, der passerede uden at give mén. Men jeg fik en mental træthed, så jeg måtte trappe ned. Siden årsskiftet har jeg været i gang igen på fuld tid. Jeg er i fuld vigør, og jobbet kræver mange timer. I foråret kunne jeg mærke, at jeg var oppe på mange arbejdstimer igen, fortæller Lise Mejlhede Kjeldbjerg, der er bosat i Ikast.


Sidste sommer fik jeg en lille blodprop i hjernen, der passerede uden at give mén. Men jeg fik en mental træthed, så jeg måtte trappe ned.

Lise Mejlhede Kjeldbjerg


Arbejdspresset har fået hende til at tage en afgørende beslutning.

- Jeg skal huske, at jeg skal holde mange år af hensyn til mig selv og min familie. Jeg vil gerne kunne holde til at arbejde endnu flere år, fordi jeg godt kan lide at beskæftige mig med erhvervsudvikling. Derfor spurgte jeg, om jeg kunne få mit erhvervskonsulentjob på rådhuset igen, og det har jeg fået tilsagn om. Derfor har jeg sagt til Handelsrådets bestyrelse, at de skal finde en ny direktør, siger Lise Mejlhede Kjeldbjerg.

Hun bliver i direktørstillingen, indtil der er udpeget en afløser.

Annonce

Et fuldstidsjob

Formand Bent Brodersen fastslår, at alle har været ”megaglade for Lises indsats” og glade for, at hun bliver så længe, at der kan skabes en glidende overgang.

Bent Brodersen appellerer samtidig til, at direktørjobbet opgraderes til en fuldtidsstilling.

- Det er et fuldtidsjob at være direktør. Vi er mange, der byder ind, så derfor hænger det sammen, og vi når dét, vi skal, men på et tidspunkt må vi opgradere, siger Bent Brodersen.

Direktørstillingen på halv tid er aflønnet med et tilskud på 250.000 kroner, som kommunen betaler. Skal arbejdstiden for den kommende direktør øges, skal lønnen og dermed den kommunale udgift det også.

- Vi håber, der kan findes flere penge kommunalt, så vi får en direktør på fuld tid. Vi har ikke andre midler at gøre med, siger Bent Brodersen, der frygter et meget begrænset ansøgerfelt, hvis ikke stillingen gøres fuldtids.

Annonce

Opgaver

Direktørens arbejdsopgaver er blandt andet at lave ansøgninger om penge til projekter, følge op på kommunens politik og handleplan over for detailhandelen og samle og integrere købstads- og bychefer i netværk. Også tilbud om uddannelsesprojekter til handlende og turistaktører er et ansvarsområde.

Lise Mejlhede Kjeldbjerg bakker op om en opgradering af direktørjobbet.

- Der er så meget tage fat i. Der ligger mange gode ideer og projekter, og jeg ville gerne give den fuld skrue, for det fortjener handelslivet i Ringkøbing-Skjern Kommune. At vi overhovedet har et byråd, der vil fokusere på at have en handelspolitik, er noget særegent. Det har man ikke i alle kommuner. Andre steder ligger det under en erhvervspolitik. Her har vi en selvstændig handelspolitik, og når man lyser på noget, bevæger det sig. Genåbningen efter coronaen viser, at der er god gang i handelen. De handlende har været parate til at tage fat, og de er forandringsparate til at gribe mulighederne. Det er flot af politikerne at bakke op om, at vi skal have et handelsliv i vækst, siger Lise Mejlhede Kjeldbjerg.

Som erhvervskonsulent vil hun være Handelsrådets bindeled til kommunen og have kontakt med handelslivet på strategisk niveau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Ny præst er indsat i LM-Kirken

Ringkøbing-Skjern

150 tilskuere blev krydset af på listen inden de kunne komme til pokalkamp mellem Rækker Mølle Håndbold og Mors-Thy Håndbold

Annonce