x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Handelsråd sender opfordring: Banker advokater og revisorer meld jer til at hjælpe detailhandlen

Hvis der skal være liv i butikkerne efter coronakrisen, så har de brug for en hånd til at lægge en plan, mener handelsrådet og kommunen. Arkivfoto: Søren Palmelund
Handelsrådet og kommunen står nu bag en fælles opfordring til lokale banker, revisorer og advokater om at melde sig til en task force, der skal hjælpe butiksdrivende gennem corona-krisen.

Ringkøbing-Skjern: I disse dage dumper der et brev ind i e-boksen hos revisorer, advokater og lokale banker.

Her bliver de direkte opfordret til at stille sig til rådighed for de butiksdrivende i hele kommunen, som lige nu er hårdt ramt på økonomien, fordi deres butik enten er blevet lukket af myndighederne på grund af corona-virus eller står og mangler kunder, fordi de bliver hjemme på grund af risikoen for smittespredning.

De forretningsdrivende har nemlig brug for gode råd, hvis de skal overleve krisen. Derfor har kommunens handelsråd og kommunen taget initiativ til at nedsætte en task force for detailhandlen.

- Regeringen er kommet med en hjælpepakke til detailhandelen. Den luner selvfølgelig, men for nogen rækker det ikke langt nok. De har brug for yderligere hjælp, siger handelsrådets formand Bent Brodersen.

Annonce

Handel efter krisen

Han har på forhånd fået en stribe tilkendegivelser fra fagfolk, som gerne vil hjælpe butiksfolkene gennem den nye task force. Men der er brug for flere eksperter i alt fra økonomi til jura.

- Lige nu bakser butikkerne med at finde ud af, hvordan de kan få del i hjælpepakken. Men der venter endnu større udfordringer forude, når de ikke kan drive deres forretninger, som de plejer. Derfor er der brug for, at der bliver lagt en plan for, hvad der skal til at komme helskindet gennem krisen.

Borgmester Hans Østergaard er enig.

- Corona-krisen har taget hårdt på mange af vores lokale erhvervsdrivende, og vil vi sikre, at vi også har et godt og alsidigt - og ikke mindst lokalt forankret forretningsliv, når corona-krisen er overstået, så er det nu, de skal have en hjælpende hånd, siger han.

Betaler bychefers løn

Erhvervs- og vækstudvalget har oveni besluttet at sætte 245.000 kroner af til at dække den halvdel af bychefernes løn, som detailhandlen selv plejer at finansiere. Pengene rækker til tre måneder.

Det ekstraordinære tilskud falder, fordi bycheferne i Ringkøbing, Skjern, Tarm og Hvide Sande-Søndervig i dag bruger største delen af deres tid på netop at rådgive om de statslige hjælpepakker.

- Det her er en helt ekstraordinær situation, og vi er nødt til at tænke alternativt for at sikre, at vores erhvervsliv, der før krisen klarede sig aldeles glimrende, ikke bukker under på det her. Det skylder vi dem - og os selv, formand for erhvervs- og vækstudvalget, viceborgmester Søren Elbæk (S).

Den kommunale håndsrækning er ikke den første i forbindelse med corona-krisen. Ringkøbing-Skjern Kommune har tidligere besluttet at straks-betale sine regninger til leverandører, at fremskynde vedligeholdelses- og renovationsopgaver på kommunale bygninger for omkring 20 millioner kroner, og så er genbrugspladserne blevet åbnet for erhvervslivet alt sammen for at hjælpe de lokale virksomheder i krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Borgmester: Det du gør nu, gør en forskel

Læserbrev: Hvis du har tunet ind på Danmarks Radio for nylig, så har du med garanti hørt ovenstående sætning, som jeg har gået og tænkt lidt over. Vores handlinger er jo aldrig uden konsekvenser. Men særligt lige nu, hvor det første chok over de drastiske tiltag har lagt sig, og vi har en solbeskinnet weekend foran os, så kan det, vi gør lige nu, gøre en stor forskel til det værre eller det bedre. Derfor vil jeg appellere til, at vi holder fast i de gode vaner, vi efterhånden kender så godt: Hold afstand, bliv hjemme hvis du er syg, vask hænder og sprit af ofte, host og nys i albuebøjningen og hold ekstra fokus på rengøringen. Endnu ved vi ikke, hvor stejl kurven over coronasmittede bliver, men det er netop det, vi hver især har noget at sige i: Ved at lade være med at forsamles i forårssolen, ved lade være med at bagatellisere situationen og give os selv dispensation fra retningslinjerne. Vi skal have bremset coronasmitten lige nu. Og det gør vi ved at holde fast og holde ved. For det, vi gør nu, gør en forskel. Vi har alle et ansvar at tage på os, for at vi kommer hurtigst og bedst muligt ud på den anden side. Som kommune gør vi primært to ting: Vi følger de nationale anvisninger til punkt og prikke og har lukket ned for stort set alt, der ikke kan betegnes som kritiske funktioner. Vi opruster på antallet af aflastningspladser, og vi klæder personalet fagligt på til at kunne håndtere opgaven, når vi skal tage imod borgere, der bliver udskrevet fra hospitalerne i en dårligere helbredstilstand end normalt. Og så gør vi alt, hvad vi kan, for at støtte op om det lokale erhvervsliv: Senest har vi opfordret lokale advokater, revisorer og rådgivere til at yde gratis hjælp til lokale erhvervsdrivende i vanskeligheder. Vi har peget på muligheden for at sende medarbejdere på efter- og videreuddannelse som et alternativ til hjemsendelse eller fyring. Og vi har fremrykket investeringer i anlæg for 20 mio. kroner. På samme måde kan vi alle som private borgere gøre en forskel ved at lægge vores penge lokalt. Det, vi gør nu, gør en forskel. Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky, som fornyligt gæstede Ringkøbing-Skjern bibliotekerne, har givet sit bud på en opskrift til at komme godt igennem coronakrisen. Hun skriver blandt andet: ”Mennesker er lidt som appelsiner – det er først når man presser dem, at man finder ud af, hvad de egentlig indeholder. I krige og kriser er der altid mennesker, der får lov til at udvikle et stort og fantastisk mod. Eller blot øve sig på venlighed.” Lad os vise os selv og hinanden, at der er saft og kraft i os, at vi formår at holde ved og gøre en positiv forskel. Og hav så en god weekend.

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce