Annonce
Skjern

Handelsforening raser: Luk ikke rådhuset i Skjern, men byg noget nyt i midtbyen

190 har deres arbejdsplads på det gamle rådhus i Skjern, og hver uge kommer 3000 borgere forbi. Handelslivet frygter, at det kan mærkes på butikkernes omsætning, hvis det gamle rådhus lukkes ned. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Nedlægges det gamle rådhus i Skjern, vil det komme til at koste dyrt for handelslivet i byen. Derfor smider foreningen nu et alternativ på bordet, der giver nyt liv til drømmen om etagebyggeri.

SKJERN: Utilfredsheden ulmer i Skjern Handelsforening efter planerne om at lukke og sælge rådhuset og flytte de kommunalt ansatte ud i Innovest II. Så meget, at foreningen lige nu arbejder på at lave en underskriftsindsamling i protest mod planerne.

- Det er en katastrofe at flytte 190 arbejdspladser ud af byen, så de 3000 borgere, der kommer der ugentligt, ikke kommer ind til midtbyen, siger Jørgen Axelsen på vegne af handelsforeningens bestyrelse.

De mange, der færdes omkring rådhuset, giver nemlig et godt bidrag til handelslivet, som ligger et stenkast fra matriklen.

Jørgen Axelsen understreger, at han forstår, at de ansatte skal have gode arbejdsforhold og synes også, at Innovest II er "en super ide".

- Men det skal bare ikke være på bekostning af midtbyen, fastslår Jørgen Axelsen.

Annonce

Saml funktioner og byg lejligheder

Derfor foreslår Jørgen Axelsen og foreningen, at kommunen bør gøre noget helt andet: Inddrag hele rådhusgrunden og biblioteket med, og så lave et stort og flot byggeri på grunden. Her kan der være borgerservice, jobcenter, bibliotek og mange andre funktioner i stueplan. Ovenpå kan der så bygges luksuslejligheder i flere etager. Et hurtigt skøn viser, at der kan indrettes 25 lejligheder, lyder vurderingen fra Jørgen Axelsen.

Han henviser i øvrigt til Å-Huset, som var på tegnebrættet i Skjern, men som blev droppet på grund af en lokalplan. De indbliksgener, som mange frygtede, vil ikke være til stede, hvis der bygges på rådhusgrunden i fem etager, da grunden er stor.

- Jeg kan remse de første 10 mennesker op, som gerne vil købe en ejerlejlighed. Som det er nu, skal de til Herning for at få en lejlighed af den slags, og vi skal beholde dem her i Skjern. Vi kunne se med Å-Huset dengang, at det var halvt fyldt op på kort tid, forklarer Jørgen Axelsen.

Gevinsten er, at lejlighederne kan sikre en lav husleje til jobcentret, borgerservice og bibliotek.

Arkitekturprofessor Thomas Bo Jensen, Arkitektskolen Aarhus, har tidligere advaret mod at rive det gamle rådhus ned, da det er bygget af nogle af datidens stjernearkitekter. De samme følelser har Jørgen Axelsen ikke for den gamle bygning.

- Vælt det! Det er ikke Hjerl Hede, men Skjern midtby, bemærker han.

Dog mener Jørgen Axelsen, at der er en mulighed for at bevare dele af rådhuset og lade det indgå i et nyt bygningskompleks.

Rådhuset er konstrueret som en redekam, og spidserne indeholder udelukkende kontorer. Disse kan skæres væk og gøre plads til et nyt byggeri.

Han opfordrer derfor politikerne til at udskrive en arkitektkonkurrence om at få lavet et spændende byggeri på grunden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce