Annonce
Ringkøbing-Skjern

Handel lokalt: Handelsforeninger og kommunen skyder 150.000 i ny kampagne

En kampagne med et budget på 150.000 kroner skal være med til at huske borgerne på, at de skal handle lokalt. Kommunen og handelslivet har hver skudt penge i projektet. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Politikerne i erhvervs- og vækstudvalget sagde på et ekstraordinært møde ja til at bevilge 100.000 kr. til en kampagne med et budget på 150.000 kr. De resterende 50.000 kr. kommer fra handelsforeningerne.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: "Vær med til at skabe lokalt liv. Brug vores egne forretninger". Sådan hedder det i en ny kampagne.

Formålet med kampagnen er at opfordre borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune til at lægge deres handel lokalt - i håbet om at understøtte de mindre erhvervsdrivende, som har måttet lukke under corona-nedlukningen eller har holdt åbent, men har set omsætningen svinde mærkbart ind.

Kampagnen blev skudt i gang, da samtlige medlemmer af erhvervs- og vækstudvalget på et ekstraordinært møde onsdag sagde ja til at bevillige 100.000 kr. ud af et samlet budget på 150.000 kr. De resterende 50.000 kr. kommer fra handelsforeningerne.

- Udover at få bylivet til igen at blomstre skal kampagnen også fortælle borgerne, at det er sikkert og trygt at handle i butikkerne og at færdes i bymiljøet, hvor der er taget en række initiativer for at sikre de handlende mod corona-smitte, fortæller Søren Elbæk, viceborgmester og formand for erhvervs- og vækstudvalget.

Han peger på, at detailhandlen i kommunen i 2018 omsatte for 3,3 mia. kr.

- Med så svimlende summer siger det sig selv, at det ikke kun er de handlende, det går ud over, når salget svigter. Det er os alle sammen, og derfor er jeg da også glad for, at det var et enigt udvalg, der bakkede op om kommunens håndsrækning til detailhandlen, siger Søren Elbæk.

Annonce

Det nytter noget

Et notat fra kommunens analyse & effekt-afdeling viser, at 28 procent - eller godt en fjerdedel af omsætningen i detailhandlen kommer fra turisterne.

- Mange af de turister kan vi desværre stadig kigge langt efter, men vender man regnestykket om, viser det, at borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune selv lægger næsten tre ud af fire kroner i butikkerne. Derfor siger det sig selv, at det nytter noget for vores detailhandel, hvis vi hver især vælger at lægge vores handel lokalt igen, siger også borgmester Hans Østergaard (V) i pressemeddelelsen.

Med i kampagnen er de lokale handelsforeninger og Ringkøbing Fjord Handelsråd. I handelsrådet siger direktør Lise Mejlhede Kjeldbjerg:

- Det er unikt, hvordan kommunen bakker op om handelslivet bl.a. gennem kampagnen her. Der er ingen tvivl om, at langt de fleste detailhandlere og restauranter har haft det hårdt under corona-nedlukningen - og at mange fortsat kæmper hårdt med eftervirkningerne. Detailhandlen er med til at skabe liv i byerne, og derfor håber vi, at borgerne omvendt vil være med til at sikre den lokale detailhandels overlevelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

19-årige Svend labber ligaspilletid i sig: Skiftet til Skjern har været helt perfekt

Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Skjern Håndbold For abonnenter

Målmændene kiksede, da Skjern mistede sejren: Med flere redninger havde vi hevet den hjem

Skjern Håndbold

Skjern spiller bedre og bedre, men sakker bagud: Cheftræner havde gerne set dobbelt pointhøst

Annonce