Annonce
Debat

Handel i Søndervig: Skal vi virkelig sætte demokratiet ud af kraft?

Annonce

Læserbrev: Jeg fik mig godt nok noget af en overraskelse, da vi ”mødte ind” til tirsdagens virtuelle økonomiudvalgsmøde og konstaterede, at borgmester Hans Østergaard og viceborgmester Søren Elbæk åbenbart føler, at de har ret til at sætte demokratiet ud af kraft.

Ingen tvivl om, at det politiske makkerpar har været både vrede og skuffede, da de for 3 måneder siden fik et massivt flertal imod sig i spørgsmålet om, hvorvidt Salling Group skal have lov at arbejde videre med planerne om at etablere en Netto-butik i Søndervig. En Netto-butik vil skabe en nødvendig og sund konkurrence på dagligvarer i området, så de nuværende gæster og gæsterne i de kommende 500 nye Lalandia-feriehuse lægger mest mulig handel i Søndervig.

Det har været en noget fodslæbende proces at få et udspil, hvad kommunen skal lave, og hvad Salling Group skal stå og betale for. Ud fra dagsordenen til tirsdagens økonomiudvalg havde jeg dog en forventning om, at vi endelig skulle trykke på startknappen.

Men sådan skulle det ikke gå. Borgmesteren og viceborgmesteren udnyttede elegant Kristian Bøgsteds afbud til sammen med endnu et ØK-medlem en 3-3 afgørelse, så der ikke var flertal for indstillingen fra Teknik- og Miljøudvalget og dermed sætte processen i stå. Deres ”vetoret” begrundede de i et notat fra advokatfirmaet Kromann Reumert, som Søndervig Centerforening og Ringkøbing Skjern Handelsråd havde bestilt, og som allerede var kendt inden byrådsmødet i august. Notatet konkluderer ikke overraskende, at det vil være i strid med Planloven at bygge en Nettobutik i Nyhavn i Søndervig.


Når man disker op med gammelt notat, der for længst er over sidste salgsdag, kan dagens afstemning ikke ses som andet end endnu et kikset forsøg på at manipulere beslutningsprocessen.


Når man disker op med gammelt notat, der for længst er over sidste salgsdag, kan dagens afstemning ikke ses som andet end endnu et kikset forsøg på at manipulere beslutningsprocessen. Så jeg har naturligvis begæret sagen i byrådet igen i forventning om Netto-sagen ruller videre med et lige så overvældende flertal som sidst. Her var der et 23-6 flertal for at fremtidssikre turismen i Søndervig med en dagligvareforretning mere.

Vi skal lytte til eksperterne, men den juridiske vurdering fra Kromann Reumert lugter lige så meget af bestillingsarbejde som alle de milliondyre advokatrapporter, som kommunens tidligere borgmester forsøgte at køre et ulovligt bredbåndsudbud hjem med. Hverken dengang eller nu vidste jeg, hvad de juridiske ”eksperter” var blevet spurgt om. Men hvorfor skulle det være anderledes end det gamle ordsprog: Som man spørger, får man svar.

Borgerne kan være helt rolige. Flertallet i Ringkøbing-Skjern Kommune er ikke ved at begå lovbrud eller noget, der ligner. Vi har sagt ja til, at Salling Group arbejder videre med mulighederne for at opføre en butik i et område, der i dag ligger i landzone. Erhvervsstyrelsen kan ikke vurdere, om øvelsen er ulovlig eller lovlig. Den afgørelse ligger hos Planklagenævnet. Hvis nævnet til den tid siger No Go, er sagen ikke længere, og så lukker vi den stille og roligt ned uden en masse omkostninger for vores kommune. Hvis Planklagenævnet til gengæld giver grønt lys, åbner det ikke bare en dagligvareforretning, men også masser af nye aktiviteter i Søndervig.

Det er sådan, at tingene fungerer i et demokrati!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Udviklingshæmmet borger er coronasmittet – 46 nære kontakter på bosted og dagtilbud skal nu testes

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Annonce