Annonce
Navne

Han vurderer de gamle gravsten - og ville gerne møde Smadremanden

Peter Carstensen var i denne uge på Ådum Kirkegård for at hjælpe menighedsrådet med at vurdere, hvilke gravminder, der er bevaringsværdige. Foto: Jørgen Kirk
Peter Carstensen er souschef ved Ringkøbing-Skjern Museum og aktuel som den person ved museet, der kan hjælpe menighedsråd med at vurdere om gamle gravsten er bevaringsværdige. Han ville elske at spise middag med Søren Østergaard.

EN GOD SØNDAG ER FOR MIG er en dag, hvor jeg har god tid om morgenen til at drikke kaffe og læse avis. Og så kommer mine børnebørn og deres forældre til frokost. Efter frokosten tror jeg, vi skal gå en tur i Bjørnemosen ved Bundsbæk Mølle. Det er et dejligt område, uanset hvornår på året man kommer der. Det vil blive en dejlig dag.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, vil jeg helt klart vise ham/hende Reberbanen i Skjern. Det gør jeg faktisk ofte. Jeg bor lige i nærheden, og jeg har aldrig oplevet, at de har set sådan en før. Den er enestående. Har vi god tid, så tror jeg vi skal en tur rundt i Skjerns grønne korridor. Det er imponerende, hvordan et flere steder utilgængeligt og lidt trist område er blevet åbnet op og inddraget i byen. Det bliver virkelig brugt året rundt.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR i Holar Kirke på Island i sommers, hvor vi var med til en gudstjeneste. Det var meget specielt og viste tydelige forbindelser mellem Danmark og Island, selv om Island blev selvstændig i 1944. Vi var ikke ret mange, så da præsten fandt ud af, at vi var danske, fandt hun en gammel bibel fra starten af 1900-tallet frem, og så blev alle tekster læst på både islandsk og dansk.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, så skal det være Ed Sheeran "Perfect" - og hvis Beyonce pludselig synger med, så er det ok! Skal der være lidt mere gang i baren, så tror jeg, at vi skal have Bruce Springsteen på med "Hungry Heart". Den skråler jeg altid med på i bilen - når jeg er alene vel at mærke. Det sætter alle vist pris på.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ PLUDSELIG VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, så skal det være til Madagascar. Det har jeg drømt om i flere år. Der skulle være et fantastisk dyreliv og masser af oplevelser. Og ellers Afrika. Har været i Uganda en enkelt gang, og det var så vild og anderledes en tur, så det kontinent kunne jeg godt tænke mig at komme tilbage til.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE med Søren Østergaard. Jeg tror det kunne blive en hylesjov middag. Jeg elsker hans humor og mange figurer i Zirkus Nemo. Har godt nok læst, at nogle føler sig krænkede over Smadremanden, men det vil helt ærligt ikke afholde mig fra at tage ind og opleve ham en gang til.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL en weekend for første gang i lang tid uden aftaler og så ellers at fortsætte det strategi- og udviklingsarbejde, vi er i gang med på museet. Det er superspændende.

Annonce

Peter Carstensen

ALDER: 62 år.

PROFESSION: Souschef ved Ringkøbing-Skjern Museum.

HJEMBY: Skjern.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce