Annonce
Navne

Han vurderer de gamle gravsten - og ville gerne møde Smadremanden

Peter Carstensen var i denne uge på Ådum Kirkegård for at hjælpe menighedsrådet med at vurdere, hvilke gravminder, der er bevaringsværdige. Foto: Jørgen Kirk
Peter Carstensen er souschef ved Ringkøbing-Skjern Museum og aktuel som den person ved museet, der kan hjælpe menighedsråd med at vurdere om gamle gravsten er bevaringsværdige. Han ville elske at spise middag med Søren Østergaard.

EN GOD SØNDAG ER FOR MIG er en dag, hvor jeg har god tid om morgenen til at drikke kaffe og læse avis. Og så kommer mine børnebørn og deres forældre til frokost. Efter frokosten tror jeg, vi skal gå en tur i Bjørnemosen ved Bundsbæk Mølle. Det er et dejligt område, uanset hvornår på året man kommer der. Det vil blive en dejlig dag.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, vil jeg helt klart vise ham/hende Reberbanen i Skjern. Det gør jeg faktisk ofte. Jeg bor lige i nærheden, og jeg har aldrig oplevet, at de har set sådan en før. Den er enestående. Har vi god tid, så tror jeg vi skal en tur rundt i Skjerns grønne korridor. Det er imponerende, hvordan et flere steder utilgængeligt og lidt trist område er blevet åbnet op og inddraget i byen. Det bliver virkelig brugt året rundt.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR i Holar Kirke på Island i sommers, hvor vi var med til en gudstjeneste. Det var meget specielt og viste tydelige forbindelser mellem Danmark og Island, selv om Island blev selvstændig i 1944. Vi var ikke ret mange, så da præsten fandt ud af, at vi var danske, fandt hun en gammel bibel fra starten af 1900-tallet frem, og så blev alle tekster læst på både islandsk og dansk.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, så skal det være Ed Sheeran "Perfect" - og hvis Beyonce pludselig synger med, så er det ok! Skal der være lidt mere gang i baren, så tror jeg, at vi skal have Bruce Springsteen på med "Hungry Heart". Den skråler jeg altid med på i bilen - når jeg er alene vel at mærke. Det sætter alle vist pris på.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ PLUDSELIG VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, så skal det være til Madagascar. Det har jeg drømt om i flere år. Der skulle være et fantastisk dyreliv og masser af oplevelser. Og ellers Afrika. Har været i Uganda en enkelt gang, og det var så vild og anderledes en tur, så det kontinent kunne jeg godt tænke mig at komme tilbage til.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE med Søren Østergaard. Jeg tror det kunne blive en hylesjov middag. Jeg elsker hans humor og mange figurer i Zirkus Nemo. Har godt nok læst, at nogle føler sig krænkede over Smadremanden, men det vil helt ærligt ikke afholde mig fra at tage ind og opleve ham en gang til.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL en weekend for første gang i lang tid uden aftaler og så ellers at fortsætte det strategi- og udviklingsarbejde, vi er i gang med på museet. Det er superspændende.

Peter Carstensen

ALDER: 62 år.

PROFESSION: Souschef ved Ringkøbing-Skjern Museum.

HJEMBY: Skjern.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce