Annonce
Mindeord

Mindeord om Niels Kristian Bonde: Han var formand i en turbulent tid

Niels Bonde var næstformand i Thyborøn Havns Fiskeriforening og senere formand for Danmarks Havfiskeriforening. Foto: Mette Mørk

Mindeord: På vegne af Thyborøn Havns Fiskeriforening skriver formand Kurt Madsen mindeord om tidligere næstformand for Thyborøn Havns Fiskeriforening, Niels Kristian Bonde:

Niels Bonde blev valgt til bestyrelsen i Thyborøn Havns Fiskeriforening i 1985 og samme år valgt som næstformand. Han fungerede som stedfortræder for Kai Rosenkvist, der på dette tidspunkt var formand for foreningen, og samtidig var formand for Producent Organisationen.

Karrieren i Thyborøn Havns Fiskeriforening blev kort, fordi Niels i 1987 tog et stort spring, hvor han stillede op til valget som formand for Danmarks Havfiskeriforening. Niels blev valgt og var formand der indtil sammenlægningen med Dansk Fiskeriforening i 1993.

I Danmarks Havfiskeriforening var Niels med i en meget turbulent tid i både konsum- og industrifiskeriet. Økonomien i store dele af flåden var langt nede, og især industrifiskerne var hårdt presset.

Niels havde sin gang her på Fiskeriforeningens kontor lige indtil sin død. Niels store sorg var, at Tove var blevet dement og kommet på plejehjem i Klinkby, lige som deres eneste søn John, var kommet alvorlig til skade i en trafikulykke. Sammen med det kæmpede Niels i mange år med dårlig hjerte med mere, men han var god til at holde sig i gang med både golf og cykelture. Når Niels kom på Fiskeriforeningens kontor og måske var lidt ”vringlet”, fik han noget gas, et halvt rundstykke, en god snak om gamle dage, og mundvigene vendte altid opad igen, inden han skulle videre og snakke med de andre pensionister i ”Hulen”, som han kaldte det rum, som er indrettet til kaffestue for pensionister, i Den Røde Hal.

Vore tanker går til Niels’s hustru Tove og sønnen John.

Æret være Niels Kristian Bondes minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce