Annonce
Mindeord

Mindeord om Niels Kristian Bonde: Han var formand i en turbulent tid

Niels Bonde var næstformand i Thyborøn Havns Fiskeriforening og senere formand for Danmarks Havfiskeriforening. Foto: Mette Mørk

Mindeord: På vegne af Thyborøn Havns Fiskeriforening skriver formand Kurt Madsen mindeord om tidligere næstformand for Thyborøn Havns Fiskeriforening, Niels Kristian Bonde:

Niels Bonde blev valgt til bestyrelsen i Thyborøn Havns Fiskeriforening i 1985 og samme år valgt som næstformand. Han fungerede som stedfortræder for Kai Rosenkvist, der på dette tidspunkt var formand for foreningen, og samtidig var formand for Producent Organisationen.

Karrieren i Thyborøn Havns Fiskeriforening blev kort, fordi Niels i 1987 tog et stort spring, hvor han stillede op til valget som formand for Danmarks Havfiskeriforening. Niels blev valgt og var formand der indtil sammenlægningen med Dansk Fiskeriforening i 1993.

I Danmarks Havfiskeriforening var Niels med i en meget turbulent tid i både konsum- og industrifiskeriet. Økonomien i store dele af flåden var langt nede, og især industrifiskerne var hårdt presset.

Niels havde sin gang her på Fiskeriforeningens kontor lige indtil sin død. Niels store sorg var, at Tove var blevet dement og kommet på plejehjem i Klinkby, lige som deres eneste søn John, var kommet alvorlig til skade i en trafikulykke. Sammen med det kæmpede Niels i mange år med dårlig hjerte med mere, men han var god til at holde sig i gang med både golf og cykelture. Når Niels kom på Fiskeriforeningens kontor og måske var lidt ”vringlet”, fik han noget gas, et halvt rundstykke, en god snak om gamle dage, og mundvigene vendte altid opad igen, inden han skulle videre og snakke med de andre pensionister i ”Hulen”, som han kaldte det rum, som er indrettet til kaffestue for pensionister, i Den Røde Hal.

Vore tanker går til Niels’s hustru Tove og sønnen John.

Æret være Niels Kristian Bondes minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Danmarks flotteste hundelufter-park relanceres

Med Ringkøbing K har Ringkøbing fået et pragtfuldt naturområde, som spadserende, motionsløbere, hundeluftere og cyklister straks har taget til sig. Det er bare ærgerligt, at ingen gider bo der. For det er jo den sørgelige kendsgerning. Kun en enkelt pionér har indtil nu købt en bolig i det smukke område. Seneste forsøg på at få gang i boligsalget er også mislykkedes. Kort før sommerferien blev det besluttet at ændre status for en del af de kommende boliger. I stedet for boliger i to plan blev der nu givet plads til 32 ejerlejligheder i henholdsvis stueplan og på 1. sal. Men status er, at efter fem måneder er der ikke solgt en eneste af de nye boliger. Ejendomsmæglerne satser dog på, at der kommer gang i salget, når det første hus med fire lejligheder står klar, og folk kan se, hvordan lejlighederne bliver - ikke mindst udsigten over naturbydelen og fjorden. Forhåbentlig får de ret. Ringkøbing K er et enestående tiltag, der skal vise, hvordan byen kan udnytte udviklingsmulighederne i den korte afstand mellem fjorden, naturen og byen til at udvikle "en mangfoldig og bæredygtig bydel med forskellige boligtyper og boligformer af høj kvalitet og med en tæt-lav bebyggelsesform, der supplerer de traditionelle parcelhusudstykninger", som der står på Naturbydelens hjemmeside. Men er problemet ikke, at der simpelthen ikke er nok mulige købere til de foreslåede boliger? De overlæger fra det kommende supersygehus i Gjødstrup, som Naturbydelens ophavsmænd og ophavskvinder forestillede sig pendle mellem Ringkøbing og Herning, har ikke vist interesse for at flytte vest på, og det samme gælder andre velbeslåede pendlere; det kan måske have noget med trafikforholdene på Rute 15 at gøre … Kendsgerningen er, at Ringkøbings befolkningstal stagnerer. Der bygges fortsat huse, men det er dels i etablerede boligområder, dels i de indre dele af byen, hvor folk køber gamle ejendomme, river dem ned og opfører nye. Det ser ud til, at folk simpelthen ønsker at bo tættere på Torvet. Til gengæld elsker ringkøbingenserne at motionere og lufte hund i Ringkøbing K. Og det er - trods alt - da heller ikke så ilde.

Ringkøbing

- En halv løsning: Sammenlægning af to Ringkøbing-skoler møder kritik

Annonce