Annonce
Hvide Sande

Han skal sætte ny kurs for Hvide Sande Havn: Østjyde bliver formand for havnens bestyrelse

Hans Schneider har overtaget posten som formand for Hvide Sande Havn. Pressefoto.
Hans Schneider erstatter Iver Enevoldsen på formandspost; borgmester Hans Østergaard bliver næstformand. Den nye formand har store forhåbninger for Hvide Sande Havns fremtid.

HVIDE SANDE: Det er en østjyde, der kommer til at føre Hvide Sande Havn ind i fremtiden; vel at mærke en østjyde, der kender havnen særdeles godt: Den nye formand, direktør Hans Schneider, har været med i bestyrelsen i otte år.

Hans Schneider erstatter tidligere borgmester Iver Enevoldsen på formandsposten, mens næstformand bliver borgmester Hans Østergaard.

I øvrigt består den nye bestyrelse af Anders Vedel og Søren Elbæk, der - ligesom Hans Scheider - blev genvalgt. Iver Enevoldsen, Poul Hjulmand, Vagn Iversen og Holger Lodbjerg stillede ikke op til genvalg. I stedet indtræder Lisbeth Valther, Jens Frich, tidligere havnedirektør Steen Davidsen og Hans Østergaard i bestyrelsen.

Annonce

- Jeg kom med i bestyrelsen for otte år siden, da man skulle træffe nogle langsigtede beslutninger om havnens udvikling, der blandt andet handlede om off shore-aktiviteter, og man havde brug for en viden som den, jeg kunne medbringe, fortæller Hans Schneider.

Hans Schneider har en stor viden om maritime forhold, idet hele hans karriereforløb har ligget inden for det maritime område. Han blev således for nylig direktør for Esbjerg-firmaet World Marine Offshore.

Glad for opfordring

- Gennem de otte år, jeg har været med, har Hvide Sande Havn været gennem en fantastisk spændende udvikling, og jeg blev glad, da jeg i forbindelse med "generationsskiftet" i bestyrelsen blev opfordret til at blive formand.

- Det er en opgave, som jeg gerne påtager mig - med stor interesse, men også med ydmyghed og respekt for den betydning, jeg er helt på det rene med, at Hvide Sande Havn har for lokalsamfundet, siger Hans Schneider.

Gennem de otte år, jeg har været med, har Hvide Sande Havn været gennem en fantastisk spændende udvikling.

Hans Schneider, formand for Hvide Sande Havns bestyrelse.

Noget af det første, den nye bestyrelse vil have fokus på, er en ny strategi for havnen. Den nye bestyrelse følger dermed med det samme op på det arbejde, som havnens organisation med direktør Poul Erik Jessen i spidsen har arbejdet for at skabe grundlaget for.

- Vi har på Hvide Sande Havn arbejdet med den nuværende strategi - "udviklingsplan for Hvide Sande Havn" - i over fire år. Udviklingsplanen, som primært har været fokuseret på forbedring og udvikling af havneinfrastrukturen og besejlingsforholdene, er nu langt hen ad vejen gennemført, og det er derfor besluttet at formulere en ny strategi, siger Hans Schneider.

Annonce

Forretningsudvikling

Den nye strategi bliver en "forretningsudviklings-strategi", fastslår den nye formand.

- Den vil være fokuseret på udvikling af eksisterende og nye forretningsområder samt bæredygtig omstilling, konkurrencedygtighed og selvfølgelig organisation. Men også en strategi, der fastlægger grundlaget for en dynamisk helhedsplan for havnens anvendelse og dermed de fremtidige forretningsbetingelser.

Hans Schneider understreger, at det er en udvikling, der presser sig på, ikke mindst set i lyset af, at Hvide Sande Havns forretningsgrundlag er udfordret, ikke mindst på grund af den nuværende situation i fiskeriet, der er presset på grund af Brexit, og ændret godsomsætning over havnens kajer.

- Hvis vi, som vi gør, ønsker at være et dynamisk fyrtårn for lokalområdets bæredygtige udvikling, så stiller det blandt andet krav til, at vi driver en økonomisk effektiv og bæredygtig forretning, der fortsat muliggør driften og de store, langsigtede investeringer i havnens infrastruktur og arealer, siger Hans Schneider.

Annonce

Lokal opbakning

Selv om han altså kommer uden for lokalområdet, glæder han sig over, at den øvrige bestyrelse er lokalt forankret.

- Jeg er glad for, at borgmesteren er næstformand, siger han.

Også borgmester Hans Østergaard ser i en pressemeddelelse fra Hvide Sande Havn frem til udfoldelsen af den nye strategi.

- Havnen og byen er hinandens forudsætninger. Den aktive havn skaber rigtig mange arbejdspladser, og er en væsentlig forudsætning for at tiltrække turisme til Ringkøbing-Skjern Kommune, siger han.

- En levende og bæredygtig havn sikrer grobund for samfundet, og er til stor gavn for havnens kunder, byen, kommunen og lokalområdets udvikling. Derfor ser jeg frem til sammen med den nye bestyrelse at sætte retningen for havnens fremtidige udvikling.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Syv nye søer midt i byen: Milliondyr klimasikring af Ringkøbing er næsten færdig

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

40 år på Buller Frichs kuttere har ikke skræmt Niels Peder: Holder helbredet, bliver jeg ved, til jeg fylder 67

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Se kortet: Sådan går det med coronasmitten i dit sogn lige nu - de to store byer er hårdest ramt

Ringkøbing-Skjern

De Konservatives formand Søren Pape Poulsen vil fordele milliarder til hårdt ramte varmekunder

Ringkøbing For abonnenter

BK Hertz' mangeårige ejer og manufakturhandler med stort M er død: Bent Kærgaard blev 78 år

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Corona kostede hendes fars liv: Nu har Inge skrevet en kogebog sammen med sin mor

Hvide Sande For abonnenter

Se billeder og video - skønt med varm krabbesuppe efter en kold tur på stranden: - Jeg slipper for matematik og sådan noget

Ringkøbing

Fra rengøringsmedarbejder til kurbadschef: 24-årig rumæner har gjort lynkarriere på Hotel Fjordgården

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Debat

Hilsen fra en gammel ringkøbingenser:  Udvikling, afvikling og kunsten at være glad for det, man har

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Stigende elpriser tvinger sommerhusbureau til nytænkning: Lejerne må betale, hvad strømmen reelt koster

Ringkøbing-Skjern

Foreninger er ellevilde med at samle affald for penge og pølser - og ventelisten er lang

Annonce