x
Annonce
Portræt

Han får ansvaret for regionens mange nye ambulancer

Jan Kjær Madsen skal stå i spidsen for Region Midtjyllands stærkt voksende ambulancetjeneste. Foto: Lone Bolther Rubin
Jan Kjær Madsen er ansat til at stå i spidsen for udvikling og drift af Region Midtjyllands voksende ambulancetjeneste.

Regionen: Jan Kjær Madsen, som fra 1. marts er ansat ti at så i spidsen for Region Midtjyllands ambulancetjeneste, er ingen novice på det område, han nu skal styre og udvikle. I ti år har han nemlig arbejdet i Falck, første som stationsleder og senest som områdeleder for 155 reddere i Randers og på Djursland.

Præhospitalet skal fra starten af 2021 stå for driften af i alt 21 ambulancer og 10 akutlægebiler. Jan Kjær Madsen vil indgå i den samlede afdelingsledelse for regionens driftsorganisation og får således mulighed for at være med til at sætte retningen for den videre udvikling af akuthjælpen til midtjyderne.

Jan Kjær Madsen er oprindelig uddannet agronom har har, inden han kom til Falck, arbejdet i Seges, det tidligere Dansk Landbrugsrådgivning, hvor han har beskæftiget sig med både rådgivning, fagpolitik og ledelse.

Præhospitalets direktør Henning Voss glæder sig over ansættelsen af den nye ambulancechef.

- Med Jan Kjær Madsen får vi en strategisk stærk og visionær leder med indgående kendskab til netop ambulancetjenesten. Jan har desuden stor interesse i og erfaring med at lede forandringsprocesser og sikre god kommunikation med medarbejderne, både når det drejer sig om større strategiske ændringer som nu, og når det gælder den løbende implementering af eksempelvis nye behandlings-og undersøgelsesmetoder i ambulancerne, siger Henning Voss.

Annonce

Lokalpolitiker

Jan Kjær Madsen selv ser også frem til at overtage ledelsen af ambulancetjenesten.

- Jeg glæder mig til at være med til at udvikle og konsolidere driften af de regionale ambulancer og akutlægebiler. En af de første store opgaver bliver at ansætte et par hundrede medarbejdere, der skal være rygraden i ambulancetjenesten og sikre hurtig og professionel hjælp til borgerne. Jeg er meget bevidst om, at medarbejderne er hovednøglen til succes og vil sammen med den øvrige ledelse lægge stor vægt på at skabe gode rammer og en kultur, der understøtter medarbejdernes engagement, trivsel og faglige udvikling, siger han.

Jan Kjær Madsen er 48 år og bor i Hornslet på en ejendom, hvor fritiden blandt andet går med skovarbejde og naturpleje. Han er byrådsmedlem i Syddjurs kommune for Radikale Venstre, hvor han sidder i kommunens økonomiudvalg og udvalget for bæredygtig udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce