Annonce
Erhverv

Han erstatter traktorførere med robotter: Ole Green og Agrointelli hædret som årets iværksætter

Årets iværksætter blev Ole Green (nummer to fra venstre). De øvrige på billedet er fra venstre den afgående formand for erhvervsrådet, Kim Rune Brarup, Landbobankens erhvervsdirektør, Kim Vestergaard Nielsen og erhvervsdirektør Hans Jørn Mikkelsen. Foto Poul Osmundsen.
Vesterhavsmost, Agrointelli og Knaplund Destilleri konkurrerede om prestigiøs pris, da Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd holdt generalforsamling - for første gang fysisk efter coronaens udbrud.

SKJERN: - Det er en ære at få prisen i så stærkt et felt, fastslog Ole Green, opfinder og direktør for firmaet Agrointelli, der udvikler og fremstiller markrobotter til landbruget.

Umiddelbart forinden havde iværksætterkonsulent Michele Lykke afsløret, at det var Ole Green, der skulle have årets iværksætterpris, som Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd uddeler hvert år i samarbejde med Ringkjøbing Landbobank.

- Agrointelli vinder prisen som årets iværksætter, da de har udviklet en løsning, der kan udvikle landbruget i hele verden, og målet er at blive den internationalt førende virksomhed inden for fremtidens bæredygtige planteavl, sagde hun.

Annonce

- I har placeret jeres produktion i Ringkøbing-Skjerns kommunes produktionshjerte Lem, og antallet af ansatte vokser støt, i takt med at I ruller jeres ekspansionsstrategi ud.

- I har vist, at bæredygtighed og grøn omstilling sagtens kan gå hånd i hånd med landbruget, og I taler ind i Danmarks styrkeposition som landbrugsland og fødevareproducent.


Det er en ære at få prisen i så stærkt et felt.

Ole Green, direktør for Agrointelli.


- Vi er stolte over, at et af Danmarks nye eksport eventyr rulles ud fra Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi glæder os til at følge Agro Intelligences rejse de næste år og ønsker jer stort tillykke med prisen, sagde Michele Lykke i sin begrundelse.

Et varieret felt

Feltet af kandidater var særdeles varieret. Ud over Agrointelli, der har kontorer i Aarhus og produktion i Lem, var kandidaterne Vesterhavsmost mellem No og Ringøbing, der var repræsenteret af Martha og Søren Laubjerg og Knaplund Destilleri ved Hoven, repræsenteret af Karl Povlsen og Mathilde Ingvardsen.

- Hvad motiverer jer til at kaste jer ud i nye smagseventyr, spurgte Michele Lykke Martha og Søren Laubjerg.

- Du er nødt til at være i frit fald hele tiden; vi har mange andre bolde i gang på samme tid. Det ligger i den kultur, der er i Vestjylland, lød svaret fra Søren Laubjerg.

Glade vindere. Fra venstre Ole Green, Søren Laubjerg, Martha Laubjerg, Mathilde Ingvardsen, Karl Povlsen, erhvervsdirektør Hans Jørn Mikkelsen og afgående formand for bestyrelsen, Kim Rune Brarup. Foto Poul Osmundsen.

- Du har altid været i gang med nye teknologier. Hvad er det sværeste ved at introducere dem i landbruget, lød spørgsmålet til Ole Green.

- Der er nok en vis konservatisme; man gør tingene, som man altid har gjort. Derfor drejer det sig om at komme ud og vise tingene frem. Den kundegruppe, vi henvender os til, skal have mulighed for at sparke dæk, sagde han.

- Hvor får I inspiration til de nye ting, spurgte Michele Lykke Karl Povlsen og Mathilde Ingvardsen.

- Meget af vores inspiration kommer fra USA. Normalt er jeg derovre fire-fem gange om året, men det har jeg selvfølgelig ikke kunnet være i år, sagde Karl Povlsen.

- Her under coronaen har vi til gengæld fået tid til at sætte meget mere fokus på e-handel, tilføjede Mathilde Ingvardsen.

Annonce

25.000 kroner

Vinderen plejer at blive præmieret med en check på 15.000 kroner. I år var checken, der blev overrakt af Landbobankens erhvervsdirektør, Kim Vestergaard Nielsen, dog vokset til 25.000 kroner som en ekstra anerkendelse oven på et år, der har været særdeles vanskeligt for mange erhvervsvirksomheder.

- I vores område er vi vante til, at ingenting kommer af sig selv. Langt det meste af vores erhvervsliv er skabt af iværksættere; folk der tør satse, er vores fundament. Derfor er det vigtigt for os i Landbobanken at støtte op om iværksætteriet, og derfor har vi i år forhøjet prisbeløbet fra 15.000 til 25.000 kroner, sagde Kim Vestergaard Nielsen.

For Ole Green, der har sine rødder på en vestjysk gård ved Lem, gjorde fødeegnens hæder ham ekstra glad og stolt, fastslog han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce