Annonce
Ringkøbing

Han er vant til sjakaler, dingoer og giftslanger: Forleden fik Asger Bjørnskov besøg af en ulv i sin have

Eksperter fra Naturstyrelsen er ikke i tvivl om, at det er en ulv, der har været i gang med at gnaske dette rådyr i sig. Privatfoto.
Globetrotter fra Højmark har på sine rejser til alverdens afkroge vænnet sig til at sige "hej" til farlige dyr af enhver art; han havde dog ikke lige regnet med, at Danmarks største rovdyr ville gå på jagt i hans have.
Annonce

HØJMARK: Asger Bjørnskov fik noget af en overraskelse, da han en morgen i denne uge så  noget ligge i haven 20 meter fra terrassen på ejendommen lidt syd for Højmark.

- Da jeg gik ned for at undersøge sagen nærmere, viste det sig at være et dødt rådyr, fortæller han.

Ikke nok med at rådyret var dødt - det var også  halvt spist op.

- Hele bagkroppen var væk - nærmest skrællet af, siger Asger Bjørnskov.

Han kunne se, at dyret ikke var blevet nedlagt, lige hvor det lå; det var blevet slæbt lidt længere ned i haven, viste sporene.

- Jeg havde aldrig set en ulv i området, men jeg var ikke i tvivl om, at det var ulve, der havde nedlagt rådyret og spist af det, siger han.


Jeg havde aldrig set en ulv i området, men jeg var ikke i tvivl om, at det var ulve, der havde nedlagt rådyret og spist af det.

Asger Bjørnskov, Bjørnskov Hjemmeservice.


Det samme mente Naturstyrelsen, da Asger Bjørnskov kontaktede dem og sendte nogle billeder af det døde og halvt opædte rådyr.

- De mente også, at en ulv måtte have været på spil, og de fortalte mig, at det kan have været dyr fra et ulvekuld, der nu er vokset sig så store, og som jager i området, siger han.

Annonce

Ulve i Canada

Asger Bjørnskov er ikke den, der lader sig ryste af, at ulve er på spil i hans baghave.

- Jeg har godt nok ikke set ulve før i Danmark. Men da jeg var ung og arbejdede på en gård i Canada, oplevede vi tit, at der gik ulve rundt blandt jerseykøerne; de ventede på, at de kunne komme til at dræbe en kalv, fortalte vores arbejdsgiver os.

De sidste mange år har Asger Bjørnskov - der driver en hjemmeservice-virksomhed - brugt den tid, han ikke arbejder, til at rejse til alle mulige afkroge af verden.

Ulve bekymrer ikke en, når man har oplevet at vågne op i Afrika ved, at sjakaler stod og slikkede på soveposen, eller de lokale gav gode råd om at sikre sig mod dingoer, når han overnattede i Australiens outback. For slet ikke tale om giftslanger og andet giftigt kryb, han har mødt på sin vej.

- Men det er da lidt interessant, at ulven er kommet til vort område. Jeg bor mellem Dejbjerg og Løvstrup Plantage, og det er nok den store krondyrbestand, der trækker ulvene til. Området må være et sandt spisekammer for ulve, siger Asger Bjørnskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce