x
Annonce
Udland

Hamas hackede israelske soldater med fotos af kønne piger

Mohammed Salem/Reuters
Hamas-hackere angreb soldaters telefoner via profiler, som tilsyneladende tilhørte unge, kønne kvinder.

Tusindvis af israelske soldater har fået deres telefoner hacket af den palæstinensiske gruppe Hamas. Det siger en talsmand for den israelske hær.

Annonce

Den militære talsmand Jonathan Conricus siger, at det umiddelbart lykkedes for hæren at forhindre gruppen i at få adgang til vigtige informationer.

- Men dette er fortsat ved at blive vurderet, siger han.

Ved hackernes angreb var der blevet oprettet en række profiler på sociale medier. Profilerne, som tilsyneladende tilhørte unge, kønne kvinder, tog kontakt til israelske soldater.

Når soldaterne reagerede, blev der etableret en kontakt, og de blev opfordret til at udveksle billeder, som dog ville forsvinde i løbet af 30 sekunder. I denne forbindelse blev soldaterne overtalt til at downloade apps med skadelig software.

Ifølge talsmand Conricus er det mindst tredje gang, at Hamas har forsøgt at hacke soldaters telefoner ved hjælp af sociale medier. Men han pointerer, at det seneste forsøg har været langt mere sofistikeret end de to første.

- De bliver selvfølgelig bedre og bedre til deres spil, siger Conricus og tilføjer:

- For at virke mere overbevisende og forklare deres opdigtede personers dårlige hebraiske grammatik, fik soldaterne at vide, at kvinderne var jødiske indvandrere.

De falske profiler brugte også stemmeoptagelser af kvinder, som sagde korte sætninger på hebraisk på forskellige sociale medier som Facebook, WhatsApp, Instagram og Telegram. Også hebraisk slang blev anvendt af hackerne.

Hamas og Israel har udkæmpet tre krige siden 2008. På det seneste har den islamistiske bevægelse dog gradvist indført en form for uformel våbenhvile med Israel.

Ifølge den israelske hær skal palæstinensere have forsøgt på noget lignende i juli 2018.

Hamas, som kontrollerer Gazastriben, har ikke kommenteret sagen.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce