x
Annonce
Klumme

Halvvejs i et sabbatår med YouTube og savn: Jeg skulle have nydt gymnasietiden mere

Videoer af folk, der spiser, er også noget, man kan fordrive tiden med i sit sabbatår. Klip fra "asmr eating noodles" på YouTube

Så sidder jeg her. Midt i mit helt vildt fede sabbatår, hvor jeg kan gøre lige præcis, hvad jeg vil. Gymnasietiden føles enormt langt væk, og det burde da være skønt, ikke?

I de tre år, hvor jeg gik på gymnasiet, var afslutningen i hvert fald det eneste, man sådan rigtigt så frem til. Men måske tog man fejl, når man stålfast mente, at gymnasiet bare var noget, der skulle overstås?

Jeg kan huske de to sidste måneder af gymnasiet, hvor vi alle sammen halvforvirret kunne se en ende på det hele. Siden 1.g havde vi fablet op og ned ad stolper og vægge om den vilde studentertid og "fuck, jeg magter ikke mere, nu vil jeg bare være færdig". Alligevel kunne jeg godt mærke i den sidste tid på gymnasiet, at det ville blive en smule strengt at sige farvel.

Ringkøbing Gymnasium var nok i virkeligheden en form for andet hjem for mig, taget i betragtning af hvor mange timer, jeg var der på en uge. Og det er da logisk, at man kommer til at savne det, når man også har følt sig så godt tilpas på gymnasiet, som jeg har.

Gymnasiet er en vild tid, hvor man den ene aften kan sidde og skrive en analyse af en novelle, mens man river sig selv i håret af ren og skær forvirring, mens man den næste aften kan møde op klædt ud som Mexicaner og hoppe op på et bord og skrige med på en masse sange, som man ellers hader til daglig.

Det korte af det lange er, at jeg rent faktisk savner det vanvittigt meget. Jeg gider ikke at lege, at det er vildt fedt at have sabbatår; bevares, det var det de første måneder, fordi det hele var så nyt, men i den seneste tid har jeg faktisk følt, at det hele har været en smule træls, for nu at sige det på godt gammeldags jysk.

Jeg er ikke taget ud at rejse, hvilket nok i virkeligheden også er min egen fejl, men formålet med mit sabbatår var at tjene penge. Samtidig har jeg også haft sådan en underlig doven fornemmelse i kroppen, så det at skulle planlægge en tre-måneders tur har syntes uoverskueligt og besværligt, og hvad hvis der nu skete det her og det her. Jeg har valgt at blive hjemme og så vente med at rejse, til jeg rent faktisk føler, at jeg er klar.

Så nu sidder jeg her. Sommetider tager jeg mig selv i at sidde på YouTube og se videoer af folk, der spiser. Der findes et hav af videoer af folk, der filmer sig selv, mens de spiser, og så kan vi andre sidde og se den sommetider mystiske mad, de sætter tænderne i - og det er faktisk det eneste, det handler om. Sådan kan man altså også fordrive sit sabbatår, åbenbart.

Gymnasietiden er ikke altid en dans på roser, men den er helt klart bedre end ingen dans overhovedet. Jeg ville i hvert fald ønske, at jeg havde brugt mindre tid på at skynde mig at blive færdig og mere tid på simpelthen bare at nyde, at jeg fik mine venner at se hver dag, og rent faktisk havde nogle afleveringer at fordrive tiden med.

Jeg ved godt, at sabbatåret skulle være den tid, hvor alle døre skulle stå åbne, men jeg føler nok i virkeligheden, at der var langt flere åbne døre, da jeg gik på gymnasiet.

Sommetider tager jeg mig selv i at sidde på YouTube og se videoer af folk, der spiser. Der findes et hav af videoer af folk, der filmer sig selv, mens de spiser, og så kan vi andre sidde og se den sommetider mystiske mad, de sætter tænderne i - og det er faktisk det eneste, det handler om. Sådan kan man altså også fordrive sit sabbatår, åbenbart.

Martine Brumsbjerg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce