Annonce
Ringkøbing-Skjern

Halvdelen af afgangselever gør comeback i klasseværelserne på mandag

Der kan blive god plads i 9. klasserne, hvis kun halvdelen må møde ind fra mandag. Arkivfoto: Morten Pape
Ringkøbing-Skjern er klar til at tage imod afgangseleverne fra mandag, hvis ellers de nationale retningslinjer er på plads. Kommunen kan levere to ugentlige tests til alle.

Ringkøbing-Skjern: Når klokken ringer ind på mandag, er det ikke bare de små elever, der skal møde i skole.

Det samme skal halvdelen af eleverne i kommunens 9. klasser, der dermed gør comeback i klasseværelserne efter to en halv måned med hjemmeundervisning.

Det er en politisk aftale, der nu baner vej for en genåbning af skolerne for afgangseleverne i områder med lavt smittetal. Til gengæld skal kommunerne tilbyde to ugentlige coronatest af både lærere og de store elever.

Og det kan man i Ringkøbing-Skjern.

- Vi skal nok være klar til mandag, lyder meldingen fra fagchef Flemming Nielsen fra Dagtilbud og Undervisning.

Annonce

Uddanner podere

I disse dage er man i fuld gang med at uddanne et korps på 45 podere, der skal stå få test af lærere og de store elever.

Ni testere har den seneste uge haft gang i podepindene  på fri- og folkeskoler, hvor lærerne har fået tilbud om to ugentlige tests.

Det tilbud skal de store elever også have fra næste uge.


Jeg kan kun sige, at det vil være en god idé at holde øje med Aula (skolernes intranet, red.). Her får elever og forældre besked, så snart vi ved mere.

Flemming Nielsen, fagchef Ringkøbing-Skjern Kommune


Der er dog fortsat nogle ubekendte forud for skolestarten.  Lige nu mangler man blandt andet retningslinjerne for de kommende deltidsskoleelevers skoledag. Det er nemlig uvist, om det er halvdelen af klassen, der må møde ind, eller hvordan eleverne skal deles op.

Kommunen kender heller ikke retningslinjerne omkring samtykke fra forældrene i forbindelse med de frivillige test af eleverne.

- Men mon ikke vi bliver klogere på det i løbet af ugen. Jeg kan kun sige, at det vil være en god idé at holde øje med Aula (skolernes intranet, red.). Her får elever og forældre besked, så snart vi ved mere, fortæller Flemming Nielsen.

Annonce

Var op forkant

Når Ringkøbing-Skjern Kommune kan være så hurtig på aftrækkeren med coronatest til lærere og elever, hænger det sammen med, at man afviste, at lærerne skulle teste hinanden, da de yngste elever blev sendt tilbage i skolen.

I stedet valgte man at uddanne et lille hold podere, så lærerne kunne blive testet af folk udefra. Med udsigten til at overbygningseleverne også skulle testes, blev der i denne uge sat gang i uddannelsen af et helt nyt korps af podere.

Det betyder, at 45 kommunalt ansatte personer fra næste uge er klar til at rykke ud for at coronateste. I første omgang bliver der ikke brug for dem alle sammen.

- Vi får opbygget en kapacitet, så vi kan teste endnu flere, hvis flere elever og lærere i den nærmeste fremtid må vende tilbage til skolen, siger Flemming Nielsen.

Folketingets politikere har allerede meldt ud, at man vil se på muligheden for yderligere genåbning af samfundet fra 15. marts og 6. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce