Annonce
Ringkøbing

Hallo, Ringkøbing: Fødevarefestival klar til ny udgave

Efter to år i træk at have arrangeret succesfulde fødevarefestivaler i Hvide Sande har Jimi Kristensen nu vendt blikket mod Ringkøbing, hvor han og hustruen, Sisse Hansen, fik en fin debut som arrangører af en fødevarefestival i oktober. Arkivfoto: André Thorup
Efter succes i år bliver der også næste budt på Ringkøbing Fødevarefestival, der dog bliver skubbet en enkelt dag i efterårsferien. Bag arrangementet står ægteparret Jimi Kristensen og Sisse Hansen.
Annonce

Ringkøbing: Det var en form for nødløsning, at Jimi Kristensen og Sisse Hansen i midten af oktober stod som værter på et stort fødevaremarked på havnen i Ringkøbing. Det gik så godt, at ægteparret fra Egtved nu har besluttet sig for at vende tilbage.

- Vi fik en fantastisk modtagelse med den første fødevarefestival, hvor vi havde godt 6000 gæster på to dage, hvilket langt oversteg vores forventninger og betød fyldte telte. Den modtagelse giver os lyst til endnu mere, og derfor bliver der også en Ringkøbing Fødevarefestival i 2020, siger Jimi Kristensen.

Han og hustruen stod i 2017 og 2018 bag succesfulde festivaler af samme slags i Hvide Sande, så det kom temmelig meget bag på Jimi Kristensen, da Holmsland Klit Turistforening i forsommeren meldte ud, at ægteparret var valgt fra, da foreningen selv ønskede at arrangere Hvide Sande Foodfestival.

Det satte parret i noget af et dilemma, da der på det tidspunkt allerede var solgt flere end 50 stande til Hvide Sande Fødevarefestival.

Mens Jimi Kristensen havde en advokat til at se på det overraskende træk fra Holmsland Klit Turistforening, meldte Ringkøbing Handelsforening sig på banen, og kort tid efter blev der slået på tromme for Ringkøbing Fødevarefestival.

Vi fik en fantastisk modtagelse med den første fødevarefestival, hvor vi havde godt 6000 gæster på to dage, hvilket langt oversteg vores forventninger

Jimi Kristensen, arrangør af Ringkøbing Fødevarefestival

Annonce

Nu også på en hverdag

I år blev de to fødevaremarkeder afholdt på nøjagtig samme tidspunkt, den første weekend i efterårsferien, men til næste år rykkes Ringkøbing Fødevarefestival en anelse: Søndag 11. og mandag 12. oktober.

- Det gør vi, fordi efterårsferien er i gang, og vi vil gerne give turisterne i sommerhusene mulighed for at komme med. Vi ved, at mandagen i efterårsferien er en stor handelsdag, og her vil fødevarefestivalen passe fint ind - og give fastboende og turisterne en god oplevelse på en hverdag i efterårsferien, siger Jimi Kristensen.

Han og Sisse Hansen er godt i gang med at indgå aftaler med udstillere, og da det kneb lidt med pladsen i år, bliver teltet på havnen større i 2020. Jimi Kristensen forventer at præsentere et sted mellem 60 og 70 udstillere på næste års Ringkøbing Fødevarefestival.

Købstadschef i Ringkøbing, Jacob Muldkjær Rasmussen, glæder sig over det fortsatte parløb:

- Det er en rigtig god nyhed, og jeg er glad for, at vi greb chancen for at få så god en event til Ringkøbing, da muligheden bød sig. Vi har et fantastisk samarbejde, og det glæder vi os til at udbygge i årene fremover, siger han.

Næste år bliver Hvide Sande Foodfestival afviklet 10. og 11. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Når staten ikke holder loven

Tarm

18-årig standset uden kørekort

Annonce