Annonce
Læserbrev

Hallo, hallo. Er monopol bedre end konkurrence?

Læserbrev: I Dagbladet den 18. marts kan man læse følgende om Netto-planen i Søndervig: ”Borgmester og viceborgmester skyder Netto-plan ned”.

Så læser man borgmesterens forklaring, at det vil spænde ben for en samling af byen. Jamen, hvor er der plads til både forretning og parkering i byen? Dernæst læser man viceborgmesterens begrundelse for et nej til planen: ”Jeg mener simpelthen ikke, at en dagligvarebutik skal have mulighed for at have et så synligt visitkort ved indkørslen til Søndervig”. Se det var jo en helt anden begrundelse, og måske også den egentlige?

Ønsker man da ikke konkurrence i vort land? Er monopol bedre?

Med en så stor tilvækst af turister, som det nye Lalandia med tilhørende hotel vil give anledning til, tror jeg, det kan være godt med to dagligvarebutikker samt konkurrence. Med det nye tiltag vil der blive langt bedre forhold for parkering i umiddelbar nærhed af dagligvarebutikker.

Håber byrådet vil sige ja til projektet, så diverse planmæssige forhold kan komme på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Erhverv

Destination Vesterhavet holder sommerhusene åbne i påsken: Så længe gæster opfører sig lige så godt som derhjemme

Annonce