Annonce
Ringkøbing

Halløj på badehotellet: Kunstnere kan få arbejdsophold på vestkysten

Ifølge budgettet til projektet 'Kunstneren tæt på - nye blikke på lokale narrativer' har tre kunstneriske arbejdsophold med halvpension på Vedersø Klit Badehotel i april, september og november næste år en værdi af 67.000 kroner. Arkivfoto: Morten Stricker
Ringkøbing-Skjern Kommune går med i et nyt kunstprojekt, der involverer blandt andre Vedersø Klit Badehotel, spillestedet Generator, kulturhuset Mejeriet, Teatret OM, Hotel Vinderup og Slagteriet i Holstebro.
Annonce

Vestjylland: Indehaverne af Vedersø Klit Badehotel bliver værter for tre kunstneriske arbejdsophold, når et projekt med titlen Kunstneren tæt på - nye blikke på lokale narrativer i løbet af 2021 ruller ind over Vestjylland.

Projektet har netop været på dagsordenen hos medlemmerne af Ringkøbing-Skjern Kommunes kultur- og fritidsudvalg, der skulle tage stilling til en ansøgning om støtte på 75.000 kroner.


Hvis man går ind og nærlæser de indtægter, man har budgetteret med, så kan man se, at kommunen allerede har lagt 35.000 kroner i det i form af ressourcer fra kommunale medarbejdere.

Jens Højland (V), medlem af kultur- og fritidsudvalget


Det blev der opnået enighed om, selv om Jens Højland (V) fandt det passende med 50.000 kroner:

- Hvis man går ind og nærlæser de indtægter, man har budgetteret med, så kan man se, at kommunen allerede har lagt 35.000 kroner i det i form af ressourcer fra kommunale medarbejdere, lyder en del af argumentationen fra Jens Højland.

Projektet er udviklet af blandt andre kunstnerne Inge Agnete Tarpgaard og Sara Strandby, arkitekt Anne Sofie Hvid samt kunstner og kurator Henk Keizer.

Det samlede budget er på 982.000 kroner, og indtil videre er der opnået positive tilsagn om økonomisk støtte fra blandt andre Region Midtjylland, Holstebro Kommune, badehotellet i Vedersø, Ringkøbing-Skjern Kommune og Hotel Vinderup.

Annonce

Udvikling på landet

Ifølge en projektbeskrivelse har Kunstneren tæt på - nye blikke på lokale narrativer til formål at styrke kunstens mulighed for at skabe udvikling i landdistrikter.

Ud over tre kunstneriske arbejdsophold på henholdsvis Vedersø Klit Badehotel og Hotel Vinderup byder listen af aktiviteter også på eksempelvis op til 10 netværksmøder mellem kunstnere og kulturinstitutioner som spillestedet Generator i Ringkøbing, kulturhuset Mejeriet i Tarm, Teatret OM i Ringkøbing og Slagteriet i Holstebro.

Ligeledes er der lagt op til, at Performings Arts Platformen i Aarhus i løbet af 2021 gennemfører fire arrangementer,  hvor styregruppen mødes med projektets kunstneriske aktører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Vi vil ikke have solcelleanlæg: Naboer på Ledingvej afviser at være blevet hørt om deres holdning til 66 hektar solpark

Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbolds mandskab er i modvind og hårdt ramt mentalt: Her er formand Carsten Thygesens svar på 10 skarpe spørgsmål om krisen

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Skjern Håndbold

Emil Bergholt inden kampen mod barndomsklubben: Skjern har mest at revanchere for vi slog dem to gange i sidste sæson

Annonce