Annonce
Kultur

Hal-nostalgi i coronaens tid: Vesterhavshallen fejrer 60 års jubilæum med stor fest

Vesterhavshallen har gennem 60 år været et mekka for sport og fritid i Ringkøbing, så der er nok at snakke om for indtil flere generationer, når jubilæet fejres til efteråret. Arkivfoto Morten Stricker. JFM/Scanpix.
Danmark er ved at åbne igen, og derfor satser Vesterhavshallen på markere fødselsdagen med mad, nostalgisk musik og hyggeligt samvær; det sker lørdag den 26. september.
Annonce

RINGKØBING: Danmark er stadig ikke helt ude af coronaens skygge. Men landet er ved at åbne igen, og derfor tør Vesterhavshallen godt satse på en stor fejring af, at det er 60 år siden, hallen blev indviet.

- Vi har planlagt en stor jubilæumsfest til lørdag den 26. september, og vi satser på, at til den tid må større grupper igen være samlet. Vi har heldigvis plads nok i hallen til alle, siger halbestyrer Bent Smidt.

Hallen lægger op til det helt store nostalgitrip, fastslår han.

- Vi starter klokken 13.00 med fællesspisning og hyggemusik; kok Preben Susgaard leverer maden. Når vi er færdige med at spise, går vi i gang med musikken. Den leveres af Ole Gas Band, der spiller Gasolin-kopier og John Mogensen Jam, der selvfølgelig spiller John Mogensen-hits. Endelig får vi en dj til at spille grand prix-musik gennem de sidste 60 år, fortæller Bent Smidt.

- Vi håber og tror, at en masse mennesker vil møde op lørdag den 26. september for at få en festlig dag sammen. Efter corona-karantænen må mange trænge til at komme ud at møde folk, få sig et par øl og en svingom, mener han.

Annonce

En folkesag

Og en snak om dengang, da Vesterhavshallen var stedet, hvor alting foregik i Ringkøbing og omegn.

I en hel del år var Vesterhavshallen områdets eneste hal af sin art, så den var den ofte overfyldte ramme om sportsbegivenheder - ikke mindst håndbold. Folk der var der, husker den helt fantastiske stemning omkring banen.

Hallens tilblivelse var også temmelig usædvanlig, idet den et langt stykke hen ad vejen blev opført af frivillige, der for manges vedkommende brugte rigtig mange timer på byggeriet.

Faktisk var et byggeri baseret på frivillig indsats så usædvanligt der sidst i 1950'erne, at Danmarks Radio sendte et tv-hold vest på for at rapportere om byggeriet. Resultatet kan ses her:

https://www.danskkulturarv.dk/dr/unge-bygger-hal/

Siden kom der haller i enhver landsby, men Vesterhavshallen var der først, så Bent Smidt forventer, at nostalgien vil drive ned ad væggene lørdag den 26. september.

Nærmere detaljer om festen og køb af billetter kan man finde på Vesterhavshallens Facebookside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Ung mand sendt i alkoholbehandling

Annonce