Annonce
Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

Ikke underligt, at der skete store skader på tage i Hover og omegn. Så store var haglene, der faldt over området! Foto Uffe Haubjerg.
Især et område inden for en radius af 10 kilometer omkring Hover blev hårdt ramt af onsdagens uvejr.

HOVER: Tømrermester Egon Møller Kristensen har aldrig oplevet noget lignende som det haglvejr, der onsdag eftermiddag ramte inden for en radius af 8-10 kilometer fra Hover.

- Det varede bare 10 minutter, men der skete store skader. Det er ganske katastrofalt, siger tømrermesteren.

Da Dagbladet fangede ham på mobilen torsdag eftermiddag var han i gang med at udskifte 550 lysplader hos en landmand i Hover.

- Jeg ringede allerede i aftes til byggecentret, og bestilte pladerne - og jeg har tømt lageret for lysplader, siger Egon Møller Kristensen.

Haglene, der var på størrelse med bordtennisbolde, gennemhullede lyspladerne - og ikke bare hos den landmand, som Egon Møller Kristensen og hans folk arbejdede hos torsdag eftermiddag.

- Den første landmand ringede til mig for at få skiftet plader ud, allerede mens haglvejret stod på. Siden har jeg fået henvendelser fra en 40 forskellige steder; flest i og omkring Hover, men det strakte sig også over til Ølstrup, siger tømrermesteren.

Annonce

Landbrugsbygninger

- De største skader er sket på landbrugsbygninger og udestuer. Men jeg har set eksempel på, at haglene har gennemhullet almindelige tagplader og endda knust glas på Velux-termoruder, siger Egon Møller Kristensen.

De mange skader, der er kommet på én gang - ovenikøbet i en tid, der i forvejen var travl - stiller selvfølgelig tømrermesteren over for nogle vanskelige afgørelser.

- Hvilke skader skal vi reparere først? Jeg har valgt at lytte til, hvad folk fortæller mig: Er der risiko for, at der vil ske yderligere alvorlige skader, hvis ikke de ødelagte plader skiftes ud - for eksempel hvis foder bliver vådt eller andre værdier trues - så tager tager vi dem først. Der, hvor vi arbejder nu, er det for eksempel halm for et stort beløb, der er risikerer at blive ødelagt af regn, hvis ikke det kommer under tag.

Er der tale om eksempelvis huller i taget på carporte, er det mindre påtrængende at skifte pladerne.

- Vi skal nok nå det hele, men det kommer til måneder, før vi har fået repareret alle skader. Heldigvis har jeg nogle dygtige folk, der klør på med krum hals, så det skal nok gå. Men de skal nok indstille sig på, at det kommer til at gå ud over sommerferien …

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Danmark For abonnenter

Frivillige foreninger kan blive fritaget for affaldsgebyr på genbrugspladser

Annonce