Annonce
Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Uvejret raser over Hover. Foto: Uffe Haubjerg
Vestjylland Forsikring har haft travlt torsdag med at tage imod skader fra uvejret.

Videbæk: Det pludselige uvejr, der ramte Vestjylland onsdag eftermiddag, har skabt travlhed torsdag hos forsikringsselskaberne. Hos Vestjylland Forsikring i Videbæk har medarbejderne fra morgenstunden modtaget mange skadesanmeldelser fra ramte kunder.

- Der har været ekstra gang i telefonerne. Skybrud er ikke usædvanligt for årstiden, men der er jo den krølle på historien, at haglene havde en størrelse, hvor de kunne gøre skade på biler, campingvogne og trapezplader, siger skadechef Lars Bue Nørbjerg.

Skybrudsskaderne, typisk vand i kælderen, opstod navnlig i Holstebro-Lemvig-området, mens de store hagl faldt over Hover-Spjald, viser anmeldelserne til forsikringsselskabet.

- Det er 12 år siden, vi sidst oplevede hagl så store som bordtennisbolde. Dengang måtte man bore hul i bilbulerne og trække dem ud og så spartle dem op. I dag trækker man bulerne ud, hvilket er meget nemmere. Og det er jo ikke så sjældent, vi ser haglskader på biler og campingvogne, når folk kommer hjem fra ferie sydpå, siger skadechefen.

Der kommer sædvanligvis en række sene anmeldelser op ad dagen, så det endelige overblik over antallet af skaderne, og hvad de kommer til at koste, har Vestjylland Forsikring først fredag. Men skadechefen vurderer, at antallet af skader vil ligge på omkring hundrede.

Vestjylland har næsten udelukkende privatkunder og kender derfor ikke omfanget af skader på afgrøder i landbruget.

Haglene har lavet små bløde buler i biltaget. Foto: Uffe Haubjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Skjern Håndbold For abonnenter

Skadet Eggert tripper for at komme i kamp – konkurrenten slubrer spilletiden i sig

Annonce