Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Uvejret raser over Hover. Foto: Uffe Haubjerg
Vestjylland Forsikring har haft travlt torsdag med at tage imod skader fra uvejret.

Videbæk: Det pludselige uvejr, der ramte Vestjylland onsdag eftermiddag, har skabt travlhed torsdag hos forsikringsselskaberne. Hos Vestjylland Forsikring i Videbæk har medarbejderne fra morgenstunden modtaget mange skadesanmeldelser fra ramte kunder.

- Der har været ekstra gang i telefonerne. Skybrud er ikke usædvanligt for årstiden, men der er jo den krølle på historien, at haglene havde en størrelse, hvor de kunne gøre skade på biler, campingvogne og trapezplader, siger skadechef Lars Bue Nørbjerg.

Skybrudsskaderne, typisk vand i kælderen, opstod navnlig i Holstebro-Lemvig-området, mens de store hagl faldt over Hover-Spjald, viser anmeldelserne til forsikringsselskabet.

- Det er 12 år siden, vi sidst oplevede hagl så store som bordtennisbolde. Dengang måtte man bore hul i bilbulerne og trække dem ud og så spartle dem op. I dag trækker man bulerne ud, hvilket er meget nemmere. Og det er jo ikke så sjældent, vi ser haglskader på biler og campingvogne, når folk kommer hjem fra ferie sydpå, siger skadechefen.

Der kommer sædvanligvis en række sene anmeldelser op ad dagen, så det endelige overblik over antallet af skaderne, og hvad de kommer til at koste, har Vestjylland Forsikring først fredag. Men skadechefen vurderer, at antallet af skader vil ligge på omkring hundrede.

Vestjylland har næsten udelukkende privatkunder og kender derfor ikke omfanget af skader på afgrøder i landbruget.

Haglene har lavet små bløde buler i biltaget. Foto: Uffe Haubjerg
0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce