x
Annonce
Indland

Hadprædikant besøgte omstridt moské inden stor donation

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Saudisk hadprædikant besøgte Taiba -moskéen i 2017. Året efter fik moskéen millioner af den saudiske ambassade.

Den omstridte Taiba-moské på Nørrebro i København fik besøg af en saudiarabisk hadprædikant i november 2017. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Annonce

Der er tale om saudiarabiske Abdullah Al-Shammary. Det viser et dokument fra Udlændingestyrelsen, som avisen har fået aktindsigt i.

Abdullah Al-Shammary holdt over flere dage en række foredrag i Taiba-moskéen.

En måned efter besøget i moskéen blev hans navn en del af den daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) liste over hadprædikanter, der blev forment adgang til Danmark.

Oplysningen om besøget lægger ifølge Kristeligt Dagblad yderligere pres på Taiba-moskéen.

Berlingske har tidligere beskrevet, hvordan Taiba i 2018 modtog fem millioner kroner i en donation fra Saudi-Arabiens ambassade.

Det fik eksperter og politikere til at tale om, at der med pengene ville komme en tydelig saudiarabisk påvirkning af moskéen.

De påståede bånd mellem Saudi-Arabien og Taiba-moskéen synes med oplysningerne om Abdullah Al-Shammarys visit langt mere sandsynlige end før.

Det mener Lene Kühle, der er professor på Aarhus Universitet og en af Danmarks førende moskéforskere.

- Vi ved selvfølgelig ikke, om pengene har været betinget af besøget. Men det vil være mærkeligt at sige, at der ikke er en forbindelse, siger hun til Kristeligt Dagblad.

- Det er en sandsynlig konklusion, at Saudi-Arabien har købt sig til en form for indflydelse i moskéen.

Rasmus Stoklund, udlændingeordfører i Socialdemokratiet, kalder de nye oplysninger "alvorlige".

Ifølge ham bekræfter de frygten for, at der er tætte forbindelser mellem det konservative islamiske regime i Saudi-Arabien og moskéen på Nørrebro.

- Saudierne gav ikke penge til moskéen for deres blå øjnes skyld. Der er et ønske om at få udbredt nogle holdninger, som vi ikke er interesseret i at få udbredt i Danmark, siger Rasmus Stoklund til Kristeligt Dagblad.

Hverken Taiba-moskéen eller den saudiarabiske ambassade er vendt tilbage på Kristeligt Dagblads henvendelser i forbindelse med sagen.

/ritzau/

Link til artikel i Kristeligt Dagblad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce