Annonce
Fodbold

Habib Hussein sendte Ringkøbing IF 2 til tælling med to mål - bundholdet vandt 3-1

Habib Hussein til højre kan lige nå at prikke bolden i mål ved bagstolpen til 2-0 for Spjald IF. Foto: Jørgen Kirk
Spjald IF lå sidst i serie 1, men det forhindrede dem ikke i at slå Ringkøbing IFs tophold med 3-1 i lokalopgøret fredag aften. Habib Hussein scorede to mål.

Spjald: Alt kan ske i lokalopgør. Det fik man endnu et bevis på fredag først på aftenen, da Spjald IFs bundhold fik sæsonens kun anden sejr, da Spjald hjemme slog topholdet Ringkøbing IF 2 med 3-1.

Var det så ufortjent?

Nej på ingen måde. Det kan da godt være, RIF i anden halvleg havde bolden meget, mens de jagtede hjemmeholdets føring. Og det kan da godt være, RIF tilspillede sig enkelte chancer. Men på en dag med svag træfsikkerhed af RIF lignede det stort set hele tiden en sejr til Spjald.

Især efter det første kvarter.

Kampens første chance gav hjemmeholdet føring på 1-0. Næsten nede ved hjørneflaget i højre side fik Thomas Riskjær plads til at sende bolden ind midt for mål, hvor en totalt fri Lukasz Rogozik fra nært hold havde let ved at heade bolden i mål. Skidt forsvarsspil af RIF.

Næste mål var lidt pudsigt.

Fem minutter senere vinkede RIFs Emil Cramon bolden ude over baglinjen. Flere andre mente også, bolden var klart ude. Emil Cramon var sikker på, linjedommeren ville vinke bolden til målspark, så Cramon trillede bolden ind på banen igen. Der blev aldrig dømt målspark, så Lukasz Rogozik tog bolden, som han trillede bagud til en fri Emil Riisberg. Emil Riisberg afsluttede elendigt, men ved bagstolpen kom Habib Hussein løbende, så han kunne skubbe bolden over stregen til 2-0.

Det var lige den start, Spjald havde brug for. Hjemmeholdet fik masser af tro på tingene, mens RIF forsøgte at arbejde sig tilbage i kampen.

Gæsterne kom da også frem til chancer. Johan Søndergaard Larsen blev spillet fri, men målmand Oliver Holm Slot reddede fint. Han reddede også uden problemer de to gange, Elliott Baliti afsluttede lige på målmanden.

Efter pausen pressede RIF på. Et langskud blev reddet, inden RIF fik nyt håb med straffespark. Martin Høj skubbede Elliott Baliti omkuld i feltet, og Mikkel Brogaard scorede sikkert fra pletten til 2-1.

Målet fik RIF til at intensivere presset. Mikkel Brogaard fik langskud reddet, og Christian Pinholt skød over på en stor chance midt i feltet. I den anden ende fik Emil Riisberg tacklet sig fri i feltet, og hans aflevering til Habib Hussein var lige ved at give mål, men RIFs Christian Abildgaard fik tacklet i sidste øjeblik.

Der var ikke noget at stille op ni minutter før tid. Spjald slog perfekt kontra. I venstre side fik Daniel Rosu bolden, og hans tværbold lå perfekt til Habib Hussein, der løb frem i bolden og scorede fladt til 3-1.

Så var den kamp afgjort. Det er ikke sikkert, det hjælper Spjald det store i bunden. Men det var under alle omstændigheder et dyrt pointtab for RIF i toppen.

- Den sejr er vi glade og stolte over. Vi snakkede inden kampen om, at det kunne være dejligt at lave en god indsats i 90 minutter, og det lykkedes. Man kunne se, spillerne gerne ville vinde det her lokalopgør. De viste masser af gejst, og vi spillede lige op med topholdet. En dejlig sejr, sagde Spjalds træner Peter Rewers.

- Når man ikke vil dække op, så er det svært. Vi var forfærdelige i forsvaret ved de to første scoringer. Vi troede nok, det blev let, fordi vi vandt 5-0 hjemme, og det blev vi straffet for, sagde RIFs træner Allan Mikkelsen.

Serie 1 pulje 9

Spjald IF-Ringkøbing IF 2 3-1

Mål: 10. minut: 1-0 ved Lukasz Rogozik. 15. minut: 2-0 ved Habib Hussein. 61. minut: 2-1 ved Mikkel Brogaard på straffespark. 81. minut: 3-1 ved Habib Hussein. Ingen udvisninger eller advarsler. Spjald skiftede Jacob Hessellund ind for Mikkel Bilgrav efter 60 minutter. RIF skiftede Lauge Olesen ind i pausen for Christian Pinholt, efter 68 minutter kom Thomas Lange på banen for Tobias Plauborg Jensen.

Annonce
Lukasz Rogozik er stærk i hovedspillet. Det var det nu ikke nødvendigt at være, for han stod helt alene midt for mål, da han scorede til 1-0 på hovedstød efer ti minutters spil. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];