Annonce
Fodbold

Habib Hussein sendte Ringkøbing IF 2 til tælling med to mål - bundholdet vandt 3-1

Habib Hussein til højre kan lige nå at prikke bolden i mål ved bagstolpen til 2-0 for Spjald IF. Foto: Jørgen Kirk
Spjald IF lå sidst i serie 1, men det forhindrede dem ikke i at slå Ringkøbing IFs tophold med 3-1 i lokalopgøret fredag aften. Habib Hussein scorede to mål.

Spjald: Alt kan ske i lokalopgør. Det fik man endnu et bevis på fredag først på aftenen, da Spjald IFs bundhold fik sæsonens kun anden sejr, da Spjald hjemme slog topholdet Ringkøbing IF 2 med 3-1.

Var det så ufortjent?

Nej på ingen måde. Det kan da godt være, RIF i anden halvleg havde bolden meget, mens de jagtede hjemmeholdets føring. Og det kan da godt være, RIF tilspillede sig enkelte chancer. Men på en dag med svag træfsikkerhed af RIF lignede det stort set hele tiden en sejr til Spjald.

Især efter det første kvarter.

Kampens første chance gav hjemmeholdet føring på 1-0. Næsten nede ved hjørneflaget i højre side fik Thomas Riskjær plads til at sende bolden ind midt for mål, hvor en totalt fri Lukasz Rogozik fra nært hold havde let ved at heade bolden i mål. Skidt forsvarsspil af RIF.

Næste mål var lidt pudsigt.

Fem minutter senere vinkede RIFs Emil Cramon bolden ude over baglinjen. Flere andre mente også, bolden var klart ude. Emil Cramon var sikker på, linjedommeren ville vinke bolden til målspark, så Cramon trillede bolden ind på banen igen. Der blev aldrig dømt målspark, så Lukasz Rogozik tog bolden, som han trillede bagud til en fri Emil Riisberg. Emil Riisberg afsluttede elendigt, men ved bagstolpen kom Habib Hussein løbende, så han kunne skubbe bolden over stregen til 2-0.

Det var lige den start, Spjald havde brug for. Hjemmeholdet fik masser af tro på tingene, mens RIF forsøgte at arbejde sig tilbage i kampen.

Gæsterne kom da også frem til chancer. Johan Søndergaard Larsen blev spillet fri, men målmand Oliver Holm Slot reddede fint. Han reddede også uden problemer de to gange, Elliott Baliti afsluttede lige på målmanden.

Efter pausen pressede RIF på. Et langskud blev reddet, inden RIF fik nyt håb med straffespark. Martin Høj skubbede Elliott Baliti omkuld i feltet, og Mikkel Brogaard scorede sikkert fra pletten til 2-1.

Målet fik RIF til at intensivere presset. Mikkel Brogaard fik langskud reddet, og Christian Pinholt skød over på en stor chance midt i feltet. I den anden ende fik Emil Riisberg tacklet sig fri i feltet, og hans aflevering til Habib Hussein var lige ved at give mål, men RIFs Christian Abildgaard fik tacklet i sidste øjeblik.

Der var ikke noget at stille op ni minutter før tid. Spjald slog perfekt kontra. I venstre side fik Daniel Rosu bolden, og hans tværbold lå perfekt til Habib Hussein, der løb frem i bolden og scorede fladt til 3-1.

Så var den kamp afgjort. Det er ikke sikkert, det hjælper Spjald det store i bunden. Men det var under alle omstændigheder et dyrt pointtab for RIF i toppen.

- Den sejr er vi glade og stolte over. Vi snakkede inden kampen om, at det kunne være dejligt at lave en god indsats i 90 minutter, og det lykkedes. Man kunne se, spillerne gerne ville vinde det her lokalopgør. De viste masser af gejst, og vi spillede lige op med topholdet. En dejlig sejr, sagde Spjalds træner Peter Rewers.

- Når man ikke vil dække op, så er det svært. Vi var forfærdelige i forsvaret ved de to første scoringer. Vi troede nok, det blev let, fordi vi vandt 5-0 hjemme, og det blev vi straffet for, sagde RIFs træner Allan Mikkelsen.

Serie 1 pulje 9

Spjald IF-Ringkøbing IF 2 3-1

Mål: 10. minut: 1-0 ved Lukasz Rogozik. 15. minut: 2-0 ved Habib Hussein. 61. minut: 2-1 ved Mikkel Brogaard på straffespark. 81. minut: 3-1 ved Habib Hussein. Ingen udvisninger eller advarsler. Spjald skiftede Jacob Hessellund ind for Mikkel Bilgrav efter 60 minutter. RIF skiftede Lauge Olesen ind i pausen for Christian Pinholt, efter 68 minutter kom Thomas Lange på banen for Tobias Plauborg Jensen.

Annonce
Lukasz Rogozik er stærk i hovedspillet. Det var det nu ikke nødvendigt at være, for han stod helt alene midt for mål, da han scorede til 1-0 på hovedstød efer ti minutters spil. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce