Annonce
Ringkøbing

H.C. og frivillighedsbørnene: Når frivilligt arbejde lykkes, tør man igen

Hans Christian Vad har blandt andet været med til at få Herborg Fritids- og Kulturcenter etableret, der hvor der tidligere lå et noget slidt forsamlingshus. Kuben, som stedet hedder, er i dag en stor succes. Foto: Kaj Poulsgaard
Der skal være nogle, der render med på ideerne, ellers sker der ingenting. For Hans Christian Vad, der var en af de Gjæwe Vestjyder sidste år, er der rigtig meget frivilligt arbejde, der er gået godt.
Annonce

Herborg: Nu er det tiden at indstille en ildsjæl til at blive en af årets Gjæve Vestjyder. Hans Christian Vad fra Herborg prøvede det sidste år, så han kan fortælle, hvordan det føles:

- Det var da dejligt. Jeg tog det som en ros. Men det var også en lidt spændende dag, for det var først på scenen, foran 2000 mennesker, at vi fik at vide, hvad vi var indstillet for. Jeg er normalt ikke nervøs, men det var jeg da lidt der, siger Hans Christian Vad, med et smil.

Det viste sig, at han var blevet indstillet for sit arbejde med at få Herborg Friskole stablet på benene, samt for at lægge en masse hårdt arbejde i at få bygget Kuben ved siden af friskolen.

Faktisk hænger de to ting også rigtig godt sammen for Hans Christian Vad, der samtidig skynder sig at tilføje, at han langt fra har gjort tingene alene.

- Der skal være nogle, der render med på ideerne, ellers er der intet, der lykkes. I tilfældet med friskolen var vi nok 30 mænd og kvinder i den første arbejdsgruppe, og der har været ufattelig mange frivillige med til at bygge Kuben også. Vi er så privilegerede her i Herborg, at der er mange, der altid står klar. Og når du kan se, at noget lykkes, så tør du igen. Så er det sjovt at være frivillig, siger Hans Christian Vad - eller H.C., som alle kalder ham.

Hans Christian Vad har blandt andet været med til at få Herborg Fritids- og Kulturcenter etableret, der hvor der tidligere lå et noget slidt forsmlingshus. Kuben, som stedet hedder, er i dag en stor succes. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce

En enorm succes

- Friskolen er blevet en enorm succes med i dag 83 elever, og der er masser af børn i både vuggestue og børnehave. Herborg er blevet et sted, hvor børnefamilierne flytter til. Det var formålet med det hele, og i dag er det en fornøjelse at køre forbi friskolen og Kuben, siger H.C.

Han og hustruen Anne, der bor på hans fødested ved Herborg, har fire børn. Når man spørger til H.C.s frivillige arbejde, siger han også i sjov, at han har fire børn der.

- Mit ældste frivillighedsbarn er det årlige seniorstævne på Dejbjerglund Efterskole, hvor der typisk dukker et sted mellem 600 og 800 gymnaster op. Det er over 25 år siden, jeg var med til at sætte det stævne i gang, og det er stadig en fornøjelse at opleve, siger Hans Christian Vad.

Hans næstældste frivillighedsbarn er "Svedeholdet for Rigtige Mænd", der i dag træner i Kuben en gang om ugen. Det hold har eksisteret i tæt ved 20 år.

- Vi står ikke stille på det hold. Det dur jeg ikke til, så det er også hårdt for dem på 30, siger H.C. om holdet, der i dag tæller 24 medlemmer.

Og så er der Friskolen og Kuben. I dag er han "kun" med i bestyrelsen for Kuben, og det er helt bevidst.

- Noget af det skønneste ved at være frivillig er faktisk, når man kan overdrage noget til andre og se det køre godt videre - nogle gange måske endda bedre, fordi, der kommer nye kræfter til, siger H.C.

Annonce

.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Annonce