Annonce
Mindeord

Høy M. Holm er død

Nekrolog: Henny Holm–Jørgensen, Skanderupgade 15. Skanderborg, har indsendt denne nekrolog over sin elskede bror Høy M. Holm:

Høy blev født i Nørhede 15. juli 1927, altså blev han nær de 92 år.

De årstal vil nok sige os, der ikke har rundet de 90 år, at det var da en pæn alder at sige farvel i, men jeg er sikker på, at Høy følte sig som en femogtyve årig, og havde forventet at blive 10 år ældre, som vores far blev.

Høy har været syg med lungebetændelse, som udartede sig i de sidste par måneder. Han har indtil da arbejdet sammen med sin ældste datter i eget ompolstringsfirma, hvor han kørte vestkysten af Californien tynd. Det var cafeterier og hoteller, han kørte ud til, for at få aftalerne i hus.

Høy talte og skrev et fejlfrit dansk, til trods for at han næsten ikke har været bosat herhjemme, siden han sejlede ud med Hospitalsskibet Jutlandia. Han sejlede ud med skibet to gange. Anden gang blev han i Korea i otte år, hvor han arbejdede for FN.

Han elskede USA, hvor han immigrerede til, men han glemte aldrig familien og venner i Danmark - herunder venner i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Høy blev derovre gift med svenske Inga-Brit og fik døtrene Monica og Eva.

Efter Inga-Brits død fandt han Nancy Goodfellow, som han fik 26 gode år sammen med.

Henny Holm-Jørgensen

Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce