Annonce
Ringkøbing-Skjern

Høringsfase til 19. januar: Ekspresbus til og fra Aarhus står til at blive droppet

Midttrafik planlægger at nedlægge rute 952X, der i dag opererer på strækningen mellem Ringkøbing og Aarhus. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Midttrafik har planer om at nedlægge rute 952X, der betjener rejsende på strækningen mellem Ringkøbing og Aarhus.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Fra slutningen af juni bliver det en anelse mere bøvlet at rejse med bus på strækningen mellem Ringkøbing og Aarhus.

I hvert fald hvis det står til Midttrafik, der står bag driften af ekspresruten 952X:

- Ifølge vores tællinger er det begrænset, hvor mange der kører hele vejen igennem. Selv om vi ser bort fra corona-perioden, hvor der ikke er så mange kunder i busserne, har antallet af gennemrejsende været nedadgående, siger køreplanlægger ved Midttrafik, Karin Sørensen.

Selskabet har netop nu gang i en høringsfase omkring stribevis af nye køreplaner, der træder i kraft 27. juni.


Ifølge vores tællinger er det begrænset, hvor mange der kører hele vejen igennem

Karin Sørensen, køreplanlægger, Midttrafik


Specifikt om 952X bliver det blandt andet forklaret, at ruten bliver nedlagt og delvist erstattet af rute 124 mellem Herning og Aarhus, hvor der kører en lynbus. På strækningen mellem Ringkøbing og Herning vil buspassagerer skulle benytte rute 15, der også kører i dag.

- Fremover skal kunderne kun forholde sig til rute 15 på den strækning. Antallet af daglige ture mellem Ringkøbing og Herning bliver nogenlunde det samme som i dag, og hvis man skal videre til Aarhus, er der tid nok til at skifte bus, tilføjer Karin Sørensen.

Annonce

Høringsfrist 19. januar

Ifølge Midttrafik vil der i Herning på mange af turene være forbindelse med rute 15 til og fra Ringkøbing inden for fem til ti minutter.

Ligeledes forklarer det regionale trafikselskab, at lynbus 124 standser ved de samme stoppesteder i Aarhus og efter samme princip, som rute 952X gør i dag.

Via Midttrafiks hjemmeside er det frem til 19. januar muligt at indskrive sit høringssvar i en formular. Når høringsprocessen er overstået, indsamler Midttrafik alle høringssvar og vurderer mulighederne for justeringer.

Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen modtager senere trafikselskabets sagsbehandling på de pågældende ruter, hvorefter der bliver taget endelige beslutninger om ændringerne.

Hvad er en X Bus?

På Midttrafiks hjemmeside bliver X Busser præsenteret sådan her:

X Busser er ekspresbusser, der kører på kryds og tværs af hele Jylland – og med ganske få stop. Derfor kan du i fred og ro læse en bog, tage en lur eller høre musik i dit helt eget tempo.

X Busser er ekstra komfortable med gratis Wi-Fi og skærme med rejseinformation, så du kan læne dig tilbage og nyde turen. Du kan også sætte dig til rette ved et af bordene, hvor du kan arbejde eller lave lektier.

Det bliver også fortalt, at 'på enkelte afgange kan det være en almindelig regional bus, der kører turen.'

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Ringkøbing

RSS-feeds:

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Ringkøbing-Skjern

Efter coronafund på plejehjem: Kommune ved ikke hvornår plejehjemsbeboere vaccineres anden gang

Annonce