Ringkøbing

Hør byrådet synge Kim Larsen

Ringkøbing-Skjern: Der er tradition for at indlede byrådsmøderne med en sang hentet i højskolesangbogen - men på byrådsmødet tirsdag måtte "Nu falmer skoven" vige for en sang af Kim Larsen.

Kristian Andersen var på forhånd sat til at finde en passende sang i Larsens omfattende repertoire og havde ladet valget falde på "Papirsklip".

Sangen rummer de smukke linjer "livet er langt, lykken er kort, salig er den der tør give det bort", samt de latinske ord ordene "domine et sanctus", som ifølge kristendemokraten Andersen betyder "herre og hellig".

Byrådsmedlemmerne leverede en absolut passabel udgave af "Papirsklip", flot ført an af Kristian Andersens fyldige baryton.

I øvrigt dukkede nationalskjalden op senere i debatten, da Pia Vestergaard (SF) sagde, at flere af lune Larsens strofer passede på årets budgetaftale.

- For år tilbage var "midt om natten" det tidspunkt, et budgetforlig var i hus på budgetkonferencen. Sådan er det heldigvis ikke mere, måske på grund af nogle konstruktive og mere reelle forhandlinger. Om vores budget så indeholder "det bedste til mig og mine venner" eller "vi blev blodbrødre og lovede hinanden troskab til evig tid", er nok for meget af det gode, men vi er stolte af de SF-aftryk vi fik med, sagde Pia Vestergaard.

Søren Elbæk (S) kunne også og rundede af med bemærkningen om, at budgetaftalen "har rum til, om ikke masser af succes, så nogen succes".

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Farlige fund i Fiskeriets Hus: Storebror ville ikke røre krabberne - men femårige Anker er ikke bange

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce