Annonce
Ringkøbing-Skjern

Højt til vejrs med InWestjylland

Mange unge mødtes på Ringkøbing Fjord, da InWestjylland inviterede til et af deres netværksarrangementer. PR-foto

Højmark: Den nye uformelle klub InWestjylland, der ved tidligere arrangementer har trukket op mod 100 deltagere, mødes igen lørdag 21. september i WOW-Park i Højmark. Her kan deltagerne boltre sig i trækronerne, men selvom man ikke ser sig selv som en modig klatrer, så er der alligevel mange gode grunde til at møde op.

- Der bliver rig mulighed for at netværke med andre jævnaldrende og det kan der komme mange forskellige ting ud af. Et godt eksempel er et bowlingarrangement, som resulterede i, at der blev taget initiativ til at stifte en bogklub, fortæller Emma Kaasgaard, som er initiativtager til klubben.

InWestjylland er en ny klub for unge i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor man kan møde andre unge.

Hvis man er ensom eller kommer fra en anden by, kan det nemlig være rart at møde andre, der også har lyst til at indgå i et fællesskab.

For at deltage i InWestjyllands arrangementer, skal man være medlem af klubben. Man kan derefter tilmelde sig arrangementerne på facebook.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce