Annonce
Hvide Sande

Højst en million kroner i tilskud til Marie Fjords Gaard

Lis og Peter Søndergaard, ejerne af Marie Fjords Gaard, er gået i tænkeboks. De fik ikke så meget i tilskud fra Kulturarvsstyrelsen til istandsættelsen som håbet, derfor overvejer de nu, om de skal dele renoveringen op i etaper eller forsøge at sælge den gamle frede gård igen. Arkivfoto.

Kulturarvsstyrelsen fastholder tilskud på en million. Ejerne af Marie Fjords Gaard er gået i tænkeboks.

Lis og Peter Søndergaard, ejerne af Marie Fjords Gaard, overvejer i øjeblikket, hvad de skal gøre - dele istandsættelsen af gården op i etaper i håb om at få et større tilskud fra Kulturarvsstyrelsen eller simpelthen sælge den.

Parret har fået en million i tilskud fra styrelsen, men det er ikke tilstrækkeligt til, at de kan få den 3,6 millioner kroner istandsættelse til at hænge sammen økonomisk. De havde satset på at få et tilskud på 50 procent eller 1,8 millioner - og bad Kulturarvsstyrelsen genbehandle sagen.

»Styrelsen fastholder beløbet, men nævner, at vi muligvis kan fase-opdele restaureringen og søge støtte flere gange - og hvis der foreligger en helt ny restaureringsplan, vi de se på den,« fortæller Peter Søndergaard.

Han vil nu konsultere og arkitekt og konsulent Steffen Søndergaard for at finde ud af, hvad de skal gøre med Marie Fjords Gaard.

»Jeg tror, vi i denne eller næste uge har en afklaring på, om vi fortsætter og restaurerer eller prøver at sælge,« siger Peter Søndergaard og tilføjer, at han ikke var klar over, at Kulturarvsstyrelsen havde et tilskuds-loft på en million, men regnede med, at den ydede 50 procent.

Hos Kulturarvsstyrelsen blev man lidt overrasket over, at parret henvendte sig igen.

»Vi synes selv, vi har været ret rundhåndede, for en million er ret mange penge og et af de større tilskud, vi har givet i år. Vi har ikke mulighed for at forhøje tilskuddet - en million er den generelle praksis for det, vi giver. Kun i enkelte sager har vi givet mere,« siger Morten Morgen, kontorchef i Kulturarvsstyrelsens afdeling for bygninger, og tilføjer, at der årligt er 30 millioner til uddeling.

Hvis parret vælger at droppe den nuværende istandsættelses-plan og i stedet lave en, der er delt op i etaper, forelægger der et helt andet projekt, som Kulturarvsstyrelsen skal tage stilling til.

Morten Morgen vil ikke afvise, at tilskuddet måske bliver højere end en million kroner, hvis istandsættelsen deles op i etaper og strækker sig over to finansår.

»Men det beror på en konkret vurdering af projektet,« understreger han.

Morten Morgen håber imidlertid, at parret vil benytte sig af den million, de har fået, så istandsættelsen af den sammenstyrtede gård kan komme i gang.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Pas på, hvis du bliver tilbudt en billig gyngestol: Indbrudstyve havde en travl weekend

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing-Skjern

Gæt en træner: Vind billetter til Skjern Håndbolds kamp mod Mors Thy

Ringkøbing-Skjern

47-årig mand bortvist fra værtshus: - Han råbte og skreg, siger politiet

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Ringkøbing-Skjern

To biler på afveje på glatte veje: Mor og barn på skadestuen efter uheld

Navne For abonnenter

Til minde om: Helga Kloster fejrede livet på sit dødsleje

Debat

Kulturel dynamo: Ringkøbing-Skjern Kommune fortjener stærke kulturprofiler

Annonce