Annonce
Læserbrev

Højspændingsmaster i Vestjylland: Hvem bestemmer over os?

Annonce

Læserbrev: Så fik vi det at vide. Hvor højspændingsmasterne skal stå. Det er tydeligt politisk bestemt, hvordan de skal stå. Det er også tydeligt, at det ikke er politikere fra Vestjylland, som har bestemt det.

Man favoriserer natur fremfor mennesker. Enten skal det hele graves ned, eller også skal der stå master hele vejen. Også over ådale, hvor der ikke bor mennesker. Det andet er en hån imod befolkningen i Vestjylland. Havde man ladet være at grave noget af kablerne ned, kunne man bedre forstå det. Det med, at det er naturområder, der skal prioriteres højere. Det er politik, når det er værst. Derfor er tilliden til politikere så dårlig. Man lefler for de mennesker, der besøger vores område, fremfor at tilgodese dem, der bor i området.

Vi i Vestjylland har til dels vænnet os til, at der står møller overalt. Igen: De må ikke stå i Skjern Å-dalen eller rundt om skydeterrænet i Borris. Hvor fjollet kan det være?

Det er også forfærdeligt, når der står vindmøller langs vore kyster. Det må sommerhusejere og turister vænne sig til. Ligeledes de læsebrevsskribenter, som fylder avisen med læserbreve imod vindmøller. Vi andre har vænnet os til det. At møller er en nødvendighed. Det må vi leve med, hvis vi skal have grøn omstilling. De må I også gøre, når I er i sommerhus, eller er turist i Danmark. Det sidste, tror jeg ikke, er noget problem. Turisterne ser det mere møllerne som en attraktion. Det, at møllerne står ude på havet.

Gang på gang ser vi det: Mennesker, der bor i andre landsdele, skal bestemme, hvordan vi skal leve i Vestjylland. Man skal endelig have ulve i Jylland. Det da spændende, når man bor andre steder i landet. Jo, vi har da også nogle enkelte fanatikere i Jylland. Det må vi leve med. De ved åbenbart ikke bedre. Vi har nogle naturområder, som i fremtiden ikke vil blive passet, hvis den nuværende politik forsætter. Jeg skriver ikke om mennesker, der er bange for ulve. Men om mennesker, der er truet på deres levebrød. Hvad er vigtist: Ulvene, som skal være fredet, eller om vi har fåreavlere, som får deres får skambidt og er truet på deres levebrød?

Kan den sunde fornuft bare en gang imellem få lov at få ret?

Skitse: Bystrup Arkitekter samt Rambøll
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Udsigt til coronabenspænd: Fjelstervang vil overvære det sidste slag om skolerne

Annonce