Annonce
Læserbrev

Højspænding: Vi trænger til en afklaring

Læserbrev: Det er nok gået de færreste forbi, at Jyllands-Posten i en række artikler har rejst tvivl om forløbet i forbindelse med den planlagte 400 kV forbindelse gennem det vestlige Jylland. Særligt stilles der spørgsmålstegn ved den uafhængige vurdering foretaget af det internationale konsulenthus WSP.

Artiklerne har forståeligt nok fået flere til at sætte spørgsmålstegn ved rapportens konklusioner om, at det kun er muligt at kabellægge 15 procent af den samlede strækning.

Byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune har gennem hele forløbet kun haft én holdning. Vi ser helst hele strækningen i kommunen kabellagt. Hvis det ikke er muligt, så har vi nogle specifikke ønsker, herunder eksempelvis et ønske om at kabellægge ledningsanlægget i Skjern Ådal, ligesom vi gerne ser forbindelsen placeret vest for Videbæk.

Det er budskaber, der er afgivet i breve og høringsvar til Energinet samt Miljøstyrelsen, i et ministerbrev i samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd og berørte kommuner som Esbjerg og Varde, samt i et direkte møde i december måned sidste år med den nu tidligere klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt. Jeg er i den forbindelse glad for, at Energinet har valgt at imødekomme ønsket om Skjern Ådal.

Jeg har som udgangspunkt tiltro til de udarbejdede rapporter og de konklusioner, der er fremført på baggrund af dem.

Jeg har dog også i forbindelse med artiklerne i Jyllands-Posten klart meldt ud, at vi trænger til en afklaring. Vi skal have undersøgt sagen til bunds, så vi en gang for alle kan mane al tvivl i jorden og få afklaret, om det er teknisk muligt, at få linjeføringen nedgravet. På det punkt ligger jeg helt på linje med Lars Chr. Lilleholt samt flere vestjyske borgmestre.

Endelig vil jeg gerne – og jeg føler næsten, jeg gentager mig selv – opfordre til, at vi har en ordentlig tone i debatten. Jeg er klar over, at der er mange følelser i sagen. Dem skal man også give udtryk for. Men man bør kunne holde sig for god til at blive personlig og fordreje andres intentioner.

Hans Østergaard. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce