x
Annonce
Vestjylland

Højskoleelever kender kvinden, der er forsvundet

Dette billede af 23-årige Karen Kubel Rolighed blev taget, da hun søndag eftermiddag gik ombord på færgen fra Rønne til Køge. Foto: Bornholms Politi
23-årige Karen Kubel Rolighed, der senest er set søndag eftermiddag, har været elev på Vestjyllands Højskole i Velling ved Ringkøbing.

Ringkøbing: Da eleverne på Vestjyllands Højskole i Velling klokken 11 onsdag formiddag blev samlet, skete det for - om muligt - at belyse sagen om 23-årige Karen Kubel Rolighed, der har været forsvundet siden i søndags.

- Vi har mange elever, der kender hende, og det er vi nødt til at forholde os til. Vi er nødt til at snakke med eleverne om det, siger Kristoffer Brun, der er kommunikationsmedarbejder og lærer på Vestjyllands Højskole.

Karen Kubel Rolighed startede som elev på højskolen i midten af september 2019, og hun var indskrevet til et 13 uger langt ophold.

Bornholms Politi udsendte tirsdag eftermiddag en efterlysning af den 23-årige kvinde, da det stod klart, at hun har været forsvundet siden søndag klokken 17.30.

På det tidspunkt gik Karen Kubel Rolighed ombord på Bornholmslinjens færge 'Hammershus' i Rønne, hvorfra der blev sat kurs mod havnen i Køge. En sejlads, der strækker sig over fem en halv time.

Karen Kubel Rolighed er ikke set, siden hun gik ombord på færgen.

- Vi vil gerne vide mere. Vi har prøvet at få lige så meget ud af politiet som alle andre, men vi ved ikke så meget mere. Vi er ikke dem, der står først i køen, tilføjer Kristoffer Brun fra Vestjyllands Højskole.

Annonce

Mobiltelefon er fundet

Ifølge vagthavende hos Bornholms Politi blev der mandag morgen, da færgen vendte retur til Rønne, fundet en mulepose, der tilhører Karen Kubel Rolighed. I posen lå hendes tændte mobiltelefon, en computer og et par sko.

Karen Kubel Rolighed, der oprindeligt er fra Bøvlingbjerg mellem Lemvig og Vemb, beskrives som værende 155 til 160 centimeter høj, kraftig af bygning, og hun har brunt, mellemlangt hår. Da hun rejste fra Bornholm, var hun iført en mørk striktrøje med firkantede lapper på ærmerne og noget hvidt på brystet samt hvide bukser med sort mønster.

Den 23-årige kvinde medbragte også en stor, rød vandrerygsæk.

Politiet anmoder borgere, der kan have set Karen Kubel Rolighed - eller måske har talt med hende - om at henvende sig til vagthavende ved Bornholms Politi. Dette kan ske via 114 eller på telefonnummer 5690 1448.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce