Annonce
Ringkøbing

Højskole med i kapløb om pris

- Det har været et mål for os at opfylde kriterierne for prisen. Det var ikke, fordi vi ville vinde prisen, men fordi vi ville fortælle en god historie til eleverne, siger Kristoffer Brun Gram om nomineringen af højskolens hjemmeside. Foto: Skærmbillede af efterskolens hjemmeside

Vestjyllands Højskoles hjemmeside har gjort højskolen til én af tre nominerede til prisen for "godt og dannet indhold på internettet".

Velling: Vi lever i en digital tidsalder, hvor mere og mere af vores tilværelse har rod i ting, der både findes og foregår på internettet.

Derfor er det vigtigt, at indholdet på internettet er både autentisk, inddragende og engagerende på én og samme tid.

Det mener i hvert fald den frie skole, som står bag Severin-prisen, som Vestjyllands Højskole er nomineret til for sin hjemmeside.

"Vestjyllands Højskole er valgt for sit website, der på fornem vis forbinder fortid, nutid og fremtid: Med humoristiske, animerede helleristninger, flotte billeder og en fortællestil, der gør skolens ånd både forståelig og nærværende", lyder det fra komiteen bag prisen i pressemeddelelsen om hjemmesiden, der blev lanceret i maj.

- Det har været et mål for os at opfylde kriterierne for prisen. Det var ikke, fordi vi ville vinde prisen, men fordi vi ville fortælle en god historie til eleverne, siger Kristoffer Brun Gram, lærer og kommunikationsmedarbejder ved Vestjyllands Højskole.

Annonce

Severinprisen

Severinprisen er de frie skolers årlige pris for godt og dannet indhold på internettet. Prisen er stiftet af forstander på Lunderskov Efterskole, Irene Stapel, medieforsker Jesper Tække og kommunikationsekspert Rasmus Anker Rysgaard. De udgør samtidig Severinprisens dommerpanel. Prisen sætter fokus på det, den frie skole kan og på dens rolle som formidler af holdninger og værdier i det digitale rum.Med dannet kommunikation menes:

- Mulighed for deltagelse og refleksion på forskellige niveauer.

- At man kan mærke, at nogen mener det, der siges - altså at det er autentisk

- At man mødes af en form, som formår at fastholde opmærksomheden og engagere.

Severin prisen går altså til en fri skole, som hæver niveauet i vores alle sammens fælles digitale virkelighed.Kilde: www.vostok.dk (Hjemmesiden bag Severinprisen)

Fremme i skoene

Selvom prisen måske er ukendt for den brede befolkning, er det ikke uden betydning at være med i kapløbet om Severin-prisen, mener Kristoffer Brun Gram.

- Nomineringen betyder helt sikkert noget for vores anseelse blandt de andre højskoler. Det har høj værdi indadtil i højskoleverdenen. Vi får noget omtale. Jeg forestiller mig, at det sender et signal om, at vi er fremme i skoene på det her punkt, siger han.

Han håber, at højskolen med sin hjemmeside kan ende som det gode eksempel for resten af landets højskoler.

Nomineringen kan derudover blive medvirkende til, at højskolen i fremtiden forbliver fuldt booket med elever.

Det er muligt at stemme på sin favorit blandt de tre kandidater frem til og med 8. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce