Annonce
Ringkøbing

Højskole med i kapløb om pris

- Det har været et mål for os at opfylde kriterierne for prisen. Det var ikke, fordi vi ville vinde prisen, men fordi vi ville fortælle en god historie til eleverne, siger Kristoffer Brun Gram om nomineringen af højskolens hjemmeside. Foto: Skærmbillede af efterskolens hjemmeside

Vestjyllands Højskoles hjemmeside har gjort højskolen til én af tre nominerede til prisen for "godt og dannet indhold på internettet".

Annonce

Velling: Vi lever i en digital tidsalder, hvor mere og mere af vores tilværelse har rod i ting, der både findes og foregår på internettet.

Derfor er det vigtigt, at indholdet på internettet er både autentisk, inddragende og engagerende på én og samme tid.

Det mener i hvert fald den frie skole, som står bag Severin-prisen, som Vestjyllands Højskole er nomineret til for sin hjemmeside.

"Vestjyllands Højskole er valgt for sit website, der på fornem vis forbinder fortid, nutid og fremtid: Med humoristiske, animerede helleristninger, flotte billeder og en fortællestil, der gør skolens ånd både forståelig og nærværende", lyder det fra komiteen bag prisen i pressemeddelelsen om hjemmesiden, der blev lanceret i maj.

- Det har været et mål for os at opfylde kriterierne for prisen. Det var ikke, fordi vi ville vinde prisen, men fordi vi ville fortælle en god historie til eleverne, siger Kristoffer Brun Gram, lærer og kommunikationsmedarbejder ved Vestjyllands Højskole.

Severinprisen

Severinprisen er de frie skolers årlige pris for godt og dannet indhold på internettet. Prisen er stiftet af forstander på Lunderskov Efterskole, Irene Stapel, medieforsker Jesper Tække og kommunikationsekspert Rasmus Anker Rysgaard. De udgør samtidig Severinprisens dommerpanel. Prisen sætter fokus på det, den frie skole kan og på dens rolle som formidler af holdninger og værdier i det digitale rum.Med dannet kommunikation menes:

- Mulighed for deltagelse og refleksion på forskellige niveauer.

- At man kan mærke, at nogen mener det, der siges - altså at det er autentisk

- At man mødes af en form, som formår at fastholde opmærksomheden og engagere.

Severin prisen går altså til en fri skole, som hæver niveauet i vores alle sammens fælles digitale virkelighed.Kilde: www.vostok.dk (Hjemmesiden bag Severinprisen)

Annonce

Fremme i skoene

Selvom prisen måske er ukendt for den brede befolkning, er det ikke uden betydning at være med i kapløbet om Severin-prisen, mener Kristoffer Brun Gram.

- Nomineringen betyder helt sikkert noget for vores anseelse blandt de andre højskoler. Det har høj værdi indadtil i højskoleverdenen. Vi får noget omtale. Jeg forestiller mig, at det sender et signal om, at vi er fremme i skoene på det her punkt, siger han.

Han håber, at højskolen med sin hjemmeside kan ende som det gode eksempel for resten af landets højskoler.

Nomineringen kan derudover blive medvirkende til, at højskolen i fremtiden forbliver fuldt booket med elever.

Det er muligt at stemme på sin favorit blandt de tre kandidater frem til og med 8. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce