Annonce
Ringkøbing-Skjern

Højsæsonen er reddet: Nu kommer den ketchup-effekt, vi havde håbet på

Tyskerne kommer også denne sommer til at fylde godt op på de vestjyske badestrande. Det glæder feriehusudlejerne sig over. Foto: Jørn Deleuran
Katastrofestemningen hos feriehusudlejerne er afløst af optimisme. Både tyske og danske turister har i stort tal booket sig ind i de vestjyske feriehuse. Flere må melde alt udsolgt i højsæsonen, som er blevet reddet af grænseåbningen den 15. juni.

Vestkysten: Højsæsonen er reddet.

Sådan lyder det glade budskab fra de vestjyske feriehusudlejere, der, siden statsministeren varslede grænseåbning fra den 15. juni, har fået mere end travlt.

- Vi har fået den ketchup-effekt, vi havde håbet på. Det ser rigtig godt ud med udlejningen. Tyskerne har bestemt ikke glemt vores område. Juli er udsolgt hos os, og det ser rigtig godt ud i august. Det betyder, at det er rigtig svært at finde et hus tæt på vanden denne sommer, fortæller salgs- og marketingdirektør hos Esmark Feriehusudlejning Thomas Christiansen.

Han og selskabets øvrige medarbejdere har haft svært ved at få armene ned. Bookingerne begyndte at strømme ind, da statsministeren omsider satte dato for genåbning af grænsen.

- Vi kan ikke indhente det tabte. Hele forårssæsonen kommer jo ikke igen. Men højsæsonen ser meget godt ud. Det er godt for feriehusudlejerne og for sommerhusejerne og hele området, fortæller han.

Anslåede tal siger, at mere end en tredjedel af turistomsætningen på omkring fire milliarder i Ringkøbing-Skjern er gået tabt i corona-nedlukningen.

Rift om husene

Samme billede tegner sig hos Novasol-Dansommer i Søndervig, hvor Lars Christiansen igen er blevet i godt humør.

- Det så rigtig skidt ud. Men med afklaringen er tyskerne klar til at vende tilbage til Danmark, så går det rigtig stærkt med bookingerne, siger han.

Lars Christensen snuppede en kontrolsøgning på alle ledige sommerhuse langs Vestkysten mellem Rømø og Limfjorden i den absolutte højsæson i uge 30. Og den viser, at det bliver svært at finde et tomt sommerhus.

- Der var 23 ledige huse i den uge. Så der er rift om husene. Vi er i den grad på banen igen. Faktisk kunne vi godt bruge flere huse i højsæsonen, fortæller han.

Også hos Danwest i Søndervig er Karsten Fyhn meget tilfreds med situationen.

- Vi har haft faste tyske kunder, som har flyttet deres bookinger tre gange. Nu har de fået vished. Og heldigvis oplever vi, at tyskerne brænder for at holde ferie i Danmark. De er så glade for at kunne vende tilbage. Vi havde et lavpunkt, da statsministeren den 7.-8. maj sagde, at de slet ikke var nået til en grænseåbning endnu. Dér troede jeg, at sæsonen var ødelagt. Nu tyder alt på en rigtig god højsæson, siger han.

Annonce

Danskerne kommer

Det er ikke bare tyskerne, som indtager ferielandet. De tre bureauer oplever alle en øget interesse fra danske turister, som i år planlægger en sommerferie ved Vesterhavet.

- Vi har markedsført os på tv, blandt andet i det østdanske. Og her får vi fat i nogle helt nye kunder. De mange danskere kan godt gå hen og blive en god sidegevinst for os, siger Karsten Fyhn.

Også hos Novasol-Dansommer har man oplevet en fornyet dansk interesse af turister, som har sat kursen mod et sommerhus ved Vesterhavet for første gang.

- Vi har allerede haft danske gæster, som har været vildt benovet over, hvor dejligt vores område er. En ny gruppe har fået øjnene op for sommerhusferie i vores område. Der er tale om gode købestærke danskere østfra, som er vant til at bruge penge på deres ferier, fortæller Lars Christensen.

Sidste år overnattede 3,2 millioner turister i Ringkøbing-Skjern. Bag 80 procent af overnatningerne stod tyskerne. Mens danskerne udgjorde 15 procent.

Annonce
Tarm For abonnenter

Hør alarmopkaldet fra den dag, da Casper døde: 'Vi kan ikke få kontakt, og han er helt blå'

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Sand hindrer bådene i at komme på fjorden: - Hvis der er for meget vind, kan man være sikker på at sidde fast

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Glimt fra gamle dage: Krocket-dyster, sommerpostbude og gymnaster på udlandsturné

Ringkøbing-Skjern

Tips fra boligstylistens eget hjem: Med svejse-apparat og evighedsblomster kommer man langt

Ringkøbing-Skjern

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern: Ugens billigste hus ligger i Hvide Sande

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Hvem er de falske profeter?

Sport

God start for badmintonstjerne fra Videbæk: Landstræner roser dansk herredouble efter vigtig OL-sejr

Sport

Mens du sov: Få nattens danske OL-højdepunkter her

Ringkøbing-Skjern

Spærretid giver ingen ballade: Slut med at stille spørgsmål til politikerne frem til valget

Danmark For abonnenter

Cold Hawaii: Kystby i Thy surfer på en bølge af tilflyttere

Tarm

Markræs gik galt: 5000 kvadratmeter mark futtede af

Annonce