Ringkøbing

Højmarks ski-gæster får sne for alle pengene

Især i Østrig er der henover weekenden faldet store mængder sne, hvilket har øget faren for laviner. Som skiløber er det derfor særdeles vigtigt, at man holder sig til de afmærkede pister i det smukke landskab. Arkivfoto

Voldsomt snefald har henover weekenden givet Højmark Rejser ekstra meget at se til i Østrig, hvor det har været nødvendigt at indlogere gæster på andre hoteller end planlagt.

Ringkøbing: Når kalenderen viser januar, bliver Højmark Rejser typisk ringet op af en del, potentielle gæster, der vil høre, om der er sne nok i Alperne.

Den slags henvendelser er det småt med for tiden, da sneen er væltet ned her i starten af 2019. I weekenden var snefaldet så voldsomt i Østrig, at Højmark Rejser var nødt til at indlogere gæster på andre hoteller end planlagt, da skiområderne Obertauern, Saalbach og Zauchensee lukkede helt ned:

- Vi havde en del gæster, som vi måtte omplacere en enkelt nat. De stod så på ski et andet sted hele søndagen, hvorefter de blev transporteret ud til dér, hvor de har købt deres ferie, siger salgschef Majbritt Jensen og tilføjer:

- Det er vigtigt for os at få gæsterne på ski, for man gider jo ikke sidde strandet på et byhotel. Så det gav ekstra travlhed henover weekenden.

Sneen fortsætter med at dale ned i den her uge, og vi arbejder hele tiden med forskellige scenarier. Vi er rimeligt godt klædt på, men det er klart, at der kan opstå uforudsete hændelser

Majbritt Jensen, salgschef hos Højmark Rejser

Snevejret fortsætter

En del af ekstraarbejdet bestod også i at få gæster godt hjem til Danmark:

- I lørdags havde vi en del fly med afgang fra Salzburg, og alle busser til lufthavnen blev forsinkede, da sneen væltede ned, og der var kaos på motorvejene, siger salgschefen, der i det lys glæder sig over graden af service hos det flyselskab, som Højmark Rejser samarbejder med.

Selskabet fik tilladelse til at vente på de danske turister, der efter et hurtigt check-in og en rask løbetur kom med om bord med én times forsinkelse.

Majbritt Jensen ved af gode grunde ikke, hvor lang tid, det har taget for Højmarks kør-selv-gæster at klare turen mod nord i weekenden, hvor selskabet alt i alt har betjent knap 2000 gæster i Alperne.

Onsdag i denne uge sætter mange skiløbere kurs mod tinderne, hvor gæsterne kommer til at opleve store mængder sne:

- Sneen fortsætter med at dale ned i den her uge, og vi arbejder hele tiden med forskellige scenarier. Vi er rimeligt godt klædt på, men det er klart, at der kan opstå uforudsete hændelser, siger salgschefen.

Driver selv ti hoteller

Ifølge Majbritt Jensen er det en klar gevinst for Højmark Rejser, at selskabet selv står for driften af ti hoteller i Østrig. Dermed er det forholdsvis nemt at finde ledig kapacitet, hvis et skiområde pludseligt bliver lukket ned.

- Hvis du selv har arrangeret din rejse via eksempelvis booking.com, så er der ingen, der står klar til at hjælpe dig. Dér har vi en forpligtelse til at træde i karakter som rejsebureau, og det gør vi naturligvis gerne. Vi skal nok få vores gæster ud, hvor der er sne, siger salgschefen.

Weekendens voldsomme snevejr i Østrig har - ifølge TV 2 - kostet to tyske skiløbere livet, og der ud over er to østrigere savnet. Faren for laviner vurderes på en skala, der går til fem, og lige nu opererer myndighederne i Østrig ud fra kategori fire.

- Som skiløber skal man holde sig helt fra at løbe off-piste, når der er så meget sne, tilføjer Majbritt Jensen - altså er det bydende nødvendigt at lade skiene blive på afmærkede pister.

Ifølge en østrigsk vejrtjeneste faldt der lokalt op mod halvanden meter sne på 24 timer i weekenden.

Ud over ti destinationer i Østrig har Højmark Rejser to rejsemål i Italien og et enkelt i Schweiz, og alt i alt bliver omkring 25.000 gæster serviceret i løbet af en sæson.

0/0
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sanne var lovet revalidering: Hvorfor løber kommunen fra sit løfte?

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing-Skjern

Tyve på spil: Fem indbrud anmeldt