Ringkøbing

Højmark Rejser har haft en ski' go' vinter

Henover vinteren har der været masser af sne i Alperne, og det kan smitte af på salget af rejser i den kommende sæson. Arkivfoto

Sammenlignet med sæsonen 2016/2017 har Højmark Rejser i den netop afsluttede sæson oplevet en vækst på 20 procent målt i antallet af passagerer.

Ringkøbing: Kort fortalt kan historien om 2017/18-sæsonen hos Højmark Rejser stå på bagsiden af et postkort, der på forsiden prydes af snedækkede bjergtinder under en himmel så blå:

- Målt på antallet af gæster har vi på det danske marked haft en vækst på 20 procent.

Sådan lyder meldingen fra selskabets salgschef, Majbritt Jensen, der lige nu er på rundtur i Østrig og Italien for at evaluere på den netop afsluttede sæson:

- Hvis vi havde haft hotelkapacitet til det, kunne vi godt have solgt flere rejser, tilføjer Majbritt Jensen.

Regnskabet er endnu ikke gjort op hos Højmark Rejser, men det ligger fast, at det - målt på passagerantal - har været den hidtil bedste sæson i firmaets 25 år lange historie. Af konkurrencemæssige hensyn oplyser selskabet ikke antallet af gæster.

Især var efterspørgslen på rejser i uge syv så stor, at en del potentielle kunder måtte sande, at der ikke var noget af komme efter i Alperne, hvor Højmark Rejser primært opererer i Østrig og Italien.

Hvis vi havde haft hotelkapacitet til det, kunne vi godt have solgt flere rejser

Majbritt Jensen, salgschef, Højmark Rejser

Højmark Rejser

Højmark Rejser har hovedsæde i Ringkøbing, hvor der er 19 ansatte.Selskabet har netop fejret 25 års jubilæum, og gennem årene har Højmark Rejser vokset sig større via opkøb af blandt andet OK Rejser og Winther Rejser.

I dag er Højmark Rejser en del af SkiGroup, der også omfatter Team Benns Ski, det svenske Lion Alpin og online-bureauet ClickSki.com, der også har adresse i Ringkøbing.

Højmark Rejser opererer med 13 forskellige rejsemål i Østrig, Italien og Schweiz.

Det vestjyske rejsebureau står selv for driften af ti hoteller i Alperne, hvor Højmark Rejser har et samarbejde med yderligere omkring 100 andre hoteller.

Driver selv ti hoteller

Ifølge Majbritt Jensen kan en del af væksten hos Højmark Rejser kædes sammen med, at selskabet op til sæsonstart lancerede tre nye hoteller i østrigske Saalbach. Dermed er antallet af alpehoteller, som Højmark har forpagtningen af, nu oppe på ti:

- Det er en kæmpe fordel, at vi selv styrer hele værdikæden. Er der den mindste ting, der ikke fungerer, så kan vi tage direkte kontakt til hotellet, hvor vi har vores egne folk - og alle har vi det samme mål, siger Majbritt Jensen.

Som eksempel nævner hun, at det er en smal sag at tage hånd om det, hvis en gæst har glutenallergi og derfor har brug for en særlig kost:

- Det er nemt at implementere, når det er os selv, der styrer det hele, tilføjer salgschefen.

Højmark Rejser - med hovedsæde i Ringkøbing - arbejder sammen med omkring 100 andre skihoteller, men lige knap 70 procent af selskabets gæster booker ind sig på Højmarks egne hoteller.

Der er ikke umiddelbart planer om at udvide viften af egne hoteller, men hvis der byder sig en god mulighed, kan det ikke udelukkes, at de vestjyske ski-eksperter slår til.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Annonce