Ringkøbing

Højmark Rejser har haft en ski' go' vinter

Henover vinteren har der været masser af sne i Alperne, og det kan smitte af på salget af rejser i den kommende sæson. Arkivfoto

Sammenlignet med sæsonen 2016/2017 har Højmark Rejser i den netop afsluttede sæson oplevet en vækst på 20 procent målt i antallet af passagerer.

Ringkøbing: Kort fortalt kan historien om 2017/18-sæsonen hos Højmark Rejser stå på bagsiden af et postkort, der på forsiden prydes af snedækkede bjergtinder under en himmel så blå:

- Målt på antallet af gæster har vi på det danske marked haft en vækst på 20 procent.

Sådan lyder meldingen fra selskabets salgschef, Majbritt Jensen, der lige nu er på rundtur i Østrig og Italien for at evaluere på den netop afsluttede sæson:

- Hvis vi havde haft hotelkapacitet til det, kunne vi godt have solgt flere rejser, tilføjer Majbritt Jensen.

Regnskabet er endnu ikke gjort op hos Højmark Rejser, men det ligger fast, at det - målt på passagerantal - har været den hidtil bedste sæson i firmaets 25 år lange historie. Af konkurrencemæssige hensyn oplyser selskabet ikke antallet af gæster.

Især var efterspørgslen på rejser i uge syv så stor, at en del potentielle kunder måtte sande, at der ikke var noget af komme efter i Alperne, hvor Højmark Rejser primært opererer i Østrig og Italien.

Hvis vi havde haft hotelkapacitet til det, kunne vi godt have solgt flere rejser

Majbritt Jensen, salgschef, Højmark Rejser

Højmark Rejser

Højmark Rejser har hovedsæde i Ringkøbing, hvor der er 19 ansatte.Selskabet har netop fejret 25 års jubilæum, og gennem årene har Højmark Rejser vokset sig større via opkøb af blandt andet OK Rejser og Winther Rejser.

I dag er Højmark Rejser en del af SkiGroup, der også omfatter Team Benns Ski, det svenske Lion Alpin og online-bureauet ClickSki.com, der også har adresse i Ringkøbing.

Højmark Rejser opererer med 13 forskellige rejsemål i Østrig, Italien og Schweiz.

Det vestjyske rejsebureau står selv for driften af ti hoteller i Alperne, hvor Højmark Rejser har et samarbejde med yderligere omkring 100 andre hoteller.

Driver selv ti hoteller

Ifølge Majbritt Jensen kan en del af væksten hos Højmark Rejser kædes sammen med, at selskabet op til sæsonstart lancerede tre nye hoteller i østrigske Saalbach. Dermed er antallet af alpehoteller, som Højmark har forpagtningen af, nu oppe på ti:

- Det er en kæmpe fordel, at vi selv styrer hele værdikæden. Er der den mindste ting, der ikke fungerer, så kan vi tage direkte kontakt til hotellet, hvor vi har vores egne folk - og alle har vi det samme mål, siger Majbritt Jensen.

Som eksempel nævner hun, at det er en smal sag at tage hånd om det, hvis en gæst har glutenallergi og derfor har brug for en særlig kost:

- Det er nemt at implementere, når det er os selv, der styrer det hele, tilføjer salgschefen.

Højmark Rejser - med hovedsæde i Ringkøbing - arbejder sammen med omkring 100 andre skihoteller, men lige knap 70 procent af selskabets gæster booker ind sig på Højmarks egne hoteller.

Der er ikke umiddelbart planer om at udvide viften af egne hoteller, men hvis der byder sig en god mulighed, kan det ikke udelukkes, at de vestjyske ski-eksperter slår til.

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte