Annonce
Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Det er langt fra alle, der er begejstrede for udsigten til højhuse i Videbæk. En lille håndfuld naboer klager nu over sagsbehandlingen. Arkiv
Naboerne er i deres god ret til at klage, mener borgmesteren, som dog har svært ved at forestille sig, at den omstridte højhussag kommer til at gå om.
Annonce

Videbæk: Det er helt som forventet, at der nu er tikket en lille håndfuld klager ind over den kommunale sagsbehandling i forbindelse med sagen om højhusbyggeriet i Videbæks midtby.

Det mener borgmester Hans Østergaard (V), som dog ikke forventer, at klagerne kommer til at ændre på den politiske beslutning om 36 etageboliger i Bredgade.

- Hvis ikke der bliver fundet direkte fejl, så har jeg svært ved at se, at sagen skal gå om. Politisk er der truffet en beslutning, siger Hans Østergaard.

Det vil komme bag på ham, hvis der dukker noget op, som kan standse den lokalplan, som et flertal vedtog i maj.

- Jeg havde regnet med, at naboerne ville fortsætte med at kæmpe for deres sag. Det har de jo også selv sagt, at de ville. Og jeg anerkender fuldt ud deres ret til at klage, siger borgmesteren.

Han fastholder, at det var den rigtige beslutning at godkende lokalplanen for området, inden der bliver udarbejdet en helhedsplan for Videbæk. Arbejdet med helhedsplanen er netop skudt i gang – og kan ende med at være færdig, inden højhuset er opført.

- Vi har gjort tingene i den rigtige rækkefølge. Hvis vi havde ventet, kunne planprocessen for byggeriet først gå i gang, når helhedsplanen var færdig, siger Hans Østergaard.

Flere klager i højhussag

Flere naboer til et kommende højhusbyggeri i Videbæk fortsætter kampen mod projektet, selv om byrådet i maj vedtog den lokalplan, der skal bane vej for projektet.

En aktindsigt viser, at der foreløbigt er indgået en lille håndfuld klager over den kommunale sagsbehandling i forbindelse med sagen om højhusbyggeriet.

Ringkøbing-Skjern Kommune har i sit svar tilbagevist klagerne.

Det er dog op til Nævnenes Hus at træffe afgørelse i naboklagerne. Sagsbehandlingstiden forventes at blive på seks måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Målmændene kiksede, da Skjern mistede sejren: Med flere redninger havde vi hevet den hjem

Annonce