Annonce
Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Det er langt fra alle, der er begejstrede for udsigten til højhuse i Videbæk. En lille håndfuld naboer klager nu over sagsbehandlingen. Arkiv
Naboerne er i deres god ret til at klage, mener borgmesteren, som dog har svært ved at forestille sig, at den omstridte højhussag kommer til at gå om.

Videbæk: Det er helt som forventet, at der nu er tikket en lille håndfuld klager ind over den kommunale sagsbehandling i forbindelse med sagen om højhusbyggeriet i Videbæks midtby.

Det mener borgmester Hans Østergaard (V), som dog ikke forventer, at klagerne kommer til at ændre på den politiske beslutning om 36 etageboliger i Bredgade.

- Hvis ikke der bliver fundet direkte fejl, så har jeg svært ved at se, at sagen skal gå om. Politisk er der truffet en beslutning, siger Hans Østergaard.

Det vil komme bag på ham, hvis der dukker noget op, som kan standse den lokalplan, som et flertal vedtog i maj.

- Jeg havde regnet med, at naboerne ville fortsætte med at kæmpe for deres sag. Det har de jo også selv sagt, at de ville. Og jeg anerkender fuldt ud deres ret til at klage, siger borgmesteren.

Han fastholder, at det var den rigtige beslutning at godkende lokalplanen for området, inden der bliver udarbejdet en helhedsplan for Videbæk. Arbejdet med helhedsplanen er netop skudt i gang – og kan ende med at være færdig, inden højhuset er opført.

- Vi har gjort tingene i den rigtige rækkefølge. Hvis vi havde ventet, kunne planprocessen for byggeriet først gå i gang, når helhedsplanen var færdig, siger Hans Østergaard.

Flere klager i højhussag

Flere naboer til et kommende højhusbyggeri i Videbæk fortsætter kampen mod projektet, selv om byrådet i maj vedtog den lokalplan, der skal bane vej for projektet.

En aktindsigt viser, at der foreløbigt er indgået en lille håndfuld klager over den kommunale sagsbehandling i forbindelse med sagen om højhusbyggeriet.

Ringkøbing-Skjern Kommune har i sit svar tilbagevist klagerne.

Det er dog op til Nævnenes Hus at træffe afgørelse i naboklagerne. Sagsbehandlingstiden forventes at blive på seks måneder.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce