Annonce
Læserbrev

Højhuse og afstand: Har vindmøller øjne, Hans Østergaard?

Annonce

Læserbrev: I et læserbrev her i Dagbladet om vindmøllerne i kommunen vil borgmester Hans Østergaard gerne skilte med kommunens velvilje overfor trængte vindmøllenaboer, som kommer i klemme, når tårnhøje vindmøller skyder op i landskabet.

Her skriver Hans Østergaard – og jeg citerer: Dertil skal siges, at byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune allerede i november 2014 besluttede at fastsætte en række kriterier for vindmøllers afstand til beboelse. Blandt disse kriterier er, at alle ejendomme inden for en afstand på 10 gange møllens højde har ret til at få foretaget en værditabsvurdering. Citat slut.

Nu har højhuse jo ingen vinger, men i Videbæk undrer vi os over, at samme velvilje ikke gælder, når der er udsigt til nye tårnhøje huse tæt op ad vores ejendomme.

Højhuse har masser af ”øjne”, støj og skygger, som kan forstyrre freden, og som helt sikkert kan give tab på de omkringliggende ejendomme, hvis de opføres.

10 gange husenes højde er en radius af 170 meter, og indenfor denne afstand ligger over 25 ejendomme på Dalsvinget, Bredgade, Kærvej og Kirkeallé i Videbæk.

Kommunens juridiske afdeling har meget behændigt afvist, at kommunen ikke må tilgodese private interesser ved at sende ”Taksationskommissionen” ud for at vurdere tab på ejendomme i forbindelse med opførelse af højhuse tæt op af private huse, haver og ejendomme.

Jeg er sikker på, at hvis der var politisk vilje til det, ligesom i sagen om vindmøllerne, så kunne de mange private ejendomme i Videbæk let få vurderet tab, men der er åbenbart ikke samme empati for naboer til højhuse, som der er for naboer til vindmøller. Man kan spørge hvorfor?

Det kunne være skønt, hvis et samlet byråd for en gangs skyld ville lytte til de cirka 25 husstande i Videbæk, som bliver ramt, hvis planerne om højhuse realiseres.

Derfor spørger jeg direkte Hans Østergaard: Vil du og Venstre stå i spidsen for, at byrådet sætter samme prestige ind på, at bygherre til højhuse skal vurdere tab for naboer til højhuse, som det gælder vindmøller?

Det kunne være godt én gang for alle at få afklaret. Det er jo ikke sikkert, at det er sidste gang, naboer har udsigt til overgreb med højhuse i baghaven her i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

KD’s vælgererklæringer er i hus: - En milepæl på vejen mod Folketinget

Annonce