Annonce
Læserbrev

Højhuse og afstand: Har vindmøller øjne, Hans Østergaard?

Læserbrev: I et læserbrev her i Dagbladet om vindmøllerne i kommunen vil borgmester Hans Østergaard gerne skilte med kommunens velvilje overfor trængte vindmøllenaboer, som kommer i klemme, når tårnhøje vindmøller skyder op i landskabet.

Her skriver Hans Østergaard – og jeg citerer: Dertil skal siges, at byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune allerede i november 2014 besluttede at fastsætte en række kriterier for vindmøllers afstand til beboelse. Blandt disse kriterier er, at alle ejendomme inden for en afstand på 10 gange møllens højde har ret til at få foretaget en værditabsvurdering. Citat slut.

Nu har højhuse jo ingen vinger, men i Videbæk undrer vi os over, at samme velvilje ikke gælder, når der er udsigt til nye tårnhøje huse tæt op ad vores ejendomme.

Højhuse har masser af ”øjne”, støj og skygger, som kan forstyrre freden, og som helt sikkert kan give tab på de omkringliggende ejendomme, hvis de opføres.

10 gange husenes højde er en radius af 170 meter, og indenfor denne afstand ligger over 25 ejendomme på Dalsvinget, Bredgade, Kærvej og Kirkeallé i Videbæk.

Kommunens juridiske afdeling har meget behændigt afvist, at kommunen ikke må tilgodese private interesser ved at sende ”Taksationskommissionen” ud for at vurdere tab på ejendomme i forbindelse med opførelse af højhuse tæt op af private huse, haver og ejendomme.

Jeg er sikker på, at hvis der var politisk vilje til det, ligesom i sagen om vindmøllerne, så kunne de mange private ejendomme i Videbæk let få vurderet tab, men der er åbenbart ikke samme empati for naboer til højhuse, som der er for naboer til vindmøller. Man kan spørge hvorfor?

Det kunne være skønt, hvis et samlet byråd for en gangs skyld ville lytte til de cirka 25 husstande i Videbæk, som bliver ramt, hvis planerne om højhuse realiseres.

Derfor spørger jeg direkte Hans Østergaard: Vil du og Venstre stå i spidsen for, at byrådet sætter samme prestige ind på, at bygherre til højhuse skal vurdere tab for naboer til højhuse, som det gælder vindmøller?

Det kunne være godt én gang for alle at få afklaret. Det er jo ikke sikkert, at det er sidste gang, naboer har udsigt til overgreb med højhuse i baghaven her i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce