Annonce
Debat

Højhuse i Videbæk: Hvor er byrådets troværdighed?

Annonce

Læserbrev: Undskyld mit sprogbrug, men hvad pokker er det, der foregår?

I den hidtidige kommuneplan var et område langs Bredgade i Videbæk, overfor byens anlæg, begrænset til åben/lav byggeri i maksimalt 2 etager.

Kort efter planens vedtagelse i 2017 hed det sig pludseligt fra kommunal side, at det var nærmest altafgørende for byens fortsatte bestående, at der her blev givet tilladelse til højhuse i 5 etager.

Trods kraftige protester fra de omkringboende blev det vedtaget af et spinkelt flertal i byrådet med kommuneplanstillæg og lokalplan.

Torsdag d. 15. oktober 2020 kunne man så læse i Herning Folkeblad, at byrådet har sendt en ny kommuneplan i høring, der igen vil begrænse den tilladelige byggehøjde i Videbæk til 3 etager i en zone i midtbyen og 2 etager udenfor zonen (hvor højhusene vel at mærke kommer til at ligge).

Sagt på en anden måde: Hverken Byråd eller forvaltningen har altså nogen sinde anset højhuse i Videbæk som en god og ønskelig del af kommunens langsigtede plan for byens udvikling! Hverken før eller efter det stærkt omdiskuterede Bredgade-projekt.

Er der slet ingen grænser for, hvor sjofelt en kommunal administration kan optræde overfor dens borgere?


Er der slet ingen grænser for, hvor sjofelt en kommunal administration kan optræde?


Handlede hele manøvren med højhus-planerne altså om, ikke at man fra kommunal side anså højhuse som vejen frem for byens fremtidige udvikling, men i bund og grund kun om at forgylde nogle lodsejere (hvoraf en er medlem af byrådet samt Teknik- og miljøudvalget) så de med lokalplanen i hånden og tilsagn om massivt kommunalt tilskud kunne maksimere salgsværdien af de omfattede grunde?

Hvis det er tilfældet, må det siges at være lykkedes til fulde, eftersom grundene blev solgt hele 981 procent dyrere end det område, kommunen selv solgte til byudviklingsformål på Højsagervej cirka 500 meter derfra.

Sådanne metoder er måske ikke i direkte modstrid med lovens bogstav, men om ikke andet så moralsk dybt forkasteligt.

Måske kommunen skulle skifte navn fra Naturens Rige til The Wild West. Det vil være mere passende.

I kølvandet på denne noget tvivlsomme sag for kommunens omdømme verserer der en god håndfuld klagesager over kommunens håndtering af sagen. Hvis Klagenævnet skulle give medhold i bare én af de klager og hele planprocessen derfor skal gå om, vil det blive rigtig interessant at se, om flertallet i byrådet denne gang, nu kort før et valg, vil leve op til deres egen målsætning om ordentlighed samt god og langsigtet planlægning som borgerne kan stole på som det så fint er beskrevet i kommunens Plan- og udviklingsstrategi 2019-2022, eller om de endnu en gang vil støtte en hovsa løsning for at tilgodese nogle få.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Bankdirektør: Minusrente er den nye normal - få dig en snak med din bankrådgiver om, hvad du kan gøre ved det

Annonce