Annonce
Læserbrev

Højhuse i Videbæk: Det gode liv?

Annonce

Læserbrev: Den 9. maj kunne man læse en noget speget historie i Dagbladet Ringkøbing-Skjern om lodsejernes talsmand, der først lovede erstatning til alle, der blev generet af et (måske) kommende højhusbyggeri på Bredgade i Videbæk. Derefter trak han i land igen for til sidst at blive underkendt af boligforeningen, der absolut ikke har tænkt sig at udbetale erstatning uden at være tvunget til det af en domstol.

I forlængelse heraf har jeg forsøgt at undersøge, hvad der er op og ned i den historie. Jeg har fundet frem til en række sager der enten kompenserer naboer for gener/værditab eller dømmer til nedrivning.

Her er et par eksempler: https://ing.dk/artikel/ny-praksis-ulovlige-luksusboliger-bliver-revet-ned-109406 - https://www.tv2lorry.dk/artikel/nabo-fik-medhold-i-retten-kommune-tillod-etagebyggeri-klos-op-ad-have - https://www.aoib.dk/artikel/tvillinge-huses-bygherrer-tabte-sag-i-landsretten&loggedin=1

Alle sagerne har dog det til fælles, at det er en meget langvarig proces med klagesag og civil retssag der trækker ud år efter år. Det sætter de forurettede i en nærmest håbløs situation, hvor de i årevis ikke kan få en afklaring og er tvunget til at bruge ekstremt mange ressourcer på en sag, som det er vanskeligt at forudsige udfaldet af.

Livet bliver sat på pause, mens man er fastlåst i uvished på ubestemt tid.

Spørgsmålet til alle byrådsmedlemmerne er så: Ønsker du virkelig at sætte de implicerede borgere i en sådan fortvivlet situation, når man i stedet for kan gøre boligsituationen i Videbæk til et emne i den helhedsplan, der er lige på nippet til at blive skudt i gang (Nogle arbejdsgrupper er allerede i gang)? Så vi sammen kan finde nogle løsninger hele byen kan være tilfreds med.

Boligforeningen har jo også givet udtryk for, at de er åbne for andre løsninger og placeringer, så det er kun lodsejerne og et par byrådsmedlemmer, der insisterer på, at denne løsning er den eneste rigtige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce