Læserbrev

Højhuse er en politisk skueproces!

Læserbrev: Så kom dagen hvor vi fik administrationens svar på vores indsigelser til lokalplansforslag 433 om etagebyggeri på Bredgade i Videbæk. Hvis man havde haft en forventning om at selvsamme administration ville tage de mange kritiske bemærkninger alvorligt, blev man slemt skuffet.

Et mere arrogant og magtfuldkomment svar krydret med udeladelser og deciderede usandheder skal man lede længe efter.

I realiteten er alle kritiske høringssvar blevet fejet af bordet med bemærkninger som: ”Der vurderes ikke, at der bliver nogen gener”.

Det virker som om, konklusionen var givet på forhånd, og der var mere tale om en skueproces end et reelt ønske om at inddrage borgerne, hvilket understreges af, at administrationen gentagne gange skriver, at byrådet HAR vedtaget projektet. Mig bekendt har byrådet nu ikke vedtaget andet end at sende forslaget ud i offentlig høring for at høre borgernes holdning til forslaget.

Så nu er det så op til politikernes samvittighed om de, ligesom administrationen, blot vil negligere de mange kritiske indsigelser, (iflg. medarbejdere i planafdelingen har man ikke tidligere modtaget så mange protester til lignende projekter), eller om de rent faktisk vil leve op til deres egne principper om mest mulig borgerinddragelse.

Hvis politikerne alligevel ikke er interesserede i at høre, hvad byens borgere har af ønsker om udviklingen af vores by, kan man lige så godt spare den snarligt forestående Helhedsplan, så vi undgår endnu en politisk skueproces.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på den fiktive figur Ida Lykke, i kommunens højt profilerede Plan- og Udviklingsstrategi 2019-2022, der bliver båret gennem livet af god og langsigtet kommunal planlægning.

Gad vidst hvad hun ville synes om virkelighedens tilfældige og nepotistiske planlægning?

Sådan ser tegningerne af de måske kommende højhuse i Videbæk ud.
0/0
Annonce
Leder For abonnenter

Vi be'r guderne om godt vejr

Annonce
Annonce
Klumme

Guldfiskenes udflugt: Tænk, hvis Jeppe Aakjær havde spillet Fortnite

Klumme

Ugens Prædiken: Skønhed og fald

Læserbrev

Besparelser på handicapområdet er ikke i orden

Læserbrev

Tobak og farvel: Min far røg sig ihjel som 42-årig

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lad de bedste få tjansen - uanset køn

Læserbrev

Hurra for endnu et VM til Danmark

Læserbrev: Det var en fantastisk begivenhed tilbage i 2018, da Danmark lagde is til VM i ishockey. Det er altid herligt, når en flot sport og fine fans lægger vejen forbi. Fra erhvervslivets side var vi også ganske begejstrede. For når tusindvis af sportsturister kommer til Danmark, så er det noget, der kan mærkes på bundlinjen. Restauranter, hoteller og mange andre virksomheder kan selvfølgelig mærke, at der er mange flere turister end normalt. Og netop VM i ishockey var et drømmeevent set med Dansk Erhvervs briller. Turneringen strakte sig nemlig over hele 16 dage. Modsat andre såkaldte megaevents, hvor en enkelt kamp eller event har stået alene, så bød VM i ishockey på mere end 60 kampe. Det betyder, at arrangører og virksomheder har over et langt stræk kunnet kapitalisere på turneringen. Endelig er der det positive, at vi allerede har de nødvendige arenaer til begivenheden i Danmark, så vi skal ikke ud og bruge mange penge på at lave nye eller lave eksisterende om. På den baggrund er der alt mulig grund til at juble over, at VM i ishockey kommer til Danmark igen i 2025. Danmark bliver medvært med Sverige. I praksis betyder det, at den ene gruppe bliver afviklet i en dansk arena - ligesom to kvartfinaler vil blive afviklet i Danmark. Den anden gruppe vil så blive afviklet i Sverige, der også vil tage sig af semifinaler og finale. Selv om Danmark næppe vinder guld på isen, så vil vi helt sikkert spinde guld på begivenheden.

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Leder

Tillykke med de 800 år, Dannebrog. Hvad betyder flaget for dig?

Leder For abonnenter

En Paludan på stemmesedlen er et sundhedstegn