Annonce
Læserbrev

Højhusbyggeriet i Videbæk. En postgang for sent!

Annonce

Læserbrev: Tirsdag 26. november holder teknik- og miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, og her skal udvalget behandle et notat udfærdiget af administrationen omhandlende etagebyggerier i kommunen. Administrationen forslår en række kriterier, der fremover skal tages hensyn til, inden der gives tilladelser til fremtidige byggerier.

For eksempel skriver man: ”Nogle af ulemperne ved etagebyggeri kan være skyggepåvirkning og indbliksgener for naboerne, eller en uheldig påvirkning af byens profil, hvis højden på etagebyggeriet er for dominerende i bybilledet”.

Vi kan som naboer til et højhuse-projekt kun bakke op om, at der nu forhåbentlig bliver indført nogle retningslinjer på et område, der hidtil har været præget af yderst tvivlsomme wild west metoder. Især set i lyset af, at de restriktioner administrationen, nu forslår, stemmer meget godt overens med hovedparten af de indsigelser, kommunen modtog til Bredgade-projektet i Videbæk.

Der er dog en god portion ironi i, at disse indsigelser blev fejet af bordet som værende ikke relevante af den samme administration, som nu foreslår politikerne stort set det samme til drøftelse og vedtagelse.

For nu at benytte et af tidens mest benyttede politiske buzzwords kan Ringkøbing-Skjern Kommune med fordel ”trykteste” deres eget forslag på Lokalplan 433.

Jeg tror, de vil finde det endog meget vanskeligt at retfærdiggøre en godkendelse i dag efter de foreslåede retningslinjer.

Men der er dog stadig store mangler i det foreslåede notat. Der er for eksempel stadig ingen mulighed for at kompensere de naboer, der bliver udsat for faldende ejendomsværdi og gener som blandt andet skyggekast og indbliksgener. Deres eneste håb er stadig en lang og opslidende retssag med et meget tvivlsomt udfald.

Man kan godt undre sig over, hvorfor naboer til uønskede højhuse skal stilles anderledes og dårligere end naboer til vindmøller og solcelleparker, som nu får lovbestemt deres kompensations-muligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce