Ringkøbing-Skjern

Højhus-naboer: Vi vil påklage alle de ting som kan påklages

Naboerne til de kommende højhuse er her fotograferet i Jens Kristian Lynderups have på Dalsvinget. For enden af haven skal de tre fem etagers bygninger rejses. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Naboer til de kommende højhuse i Videbæk vil fortsat kæmpe imod med alle midler

Videbæk: - Det er klart, at byrådsbeslutningen rammer os rigtigt hårdt alle sammen, der bliver naboer til de forventelige højhuse i Videbæk. Vi havde håbet til det allersidste.

Sådan siger Jens Kristian Lynderup, der er talsmand for naboerne i en udtalelse, efter at byrådet tirsdag sagde ja til at lade Bomidtvest opføre tre femetagers bygninger på Bredgade i Videbæk.

- Vi må bare sige, at det er en meget tæt afgørelse, som viser, at byrådet er helt delt over i to næsten lige store dele, når det gælder udvikling af bosætning i højhuse. Vi oplevede dele af debatten som en farce, og vi oplever det, som om et flertal i byrådet er helt på hælene, når det gælder store linjer om udvikling i kommunen. Stor respekt for de politikere, som kæmpede vores sag, for vi mister vores frihed, og der sker med denne beslutning store økonomiske og menneskelige tab. Det er vi kede af, at et flertal ikke kan se, siger Lynderup.

Sagen er absolut ikke slut for naboerne.

- Nu er sagen vedtaget, men slet ikke slut. Vi vil klart påklage alle de ting, som kan påklages, og der er slet ikke så få punkter. Vi går ud fra at flere af disse punkter får opsættende virkning. Der er også punkter, som har potentiale til at sagen skal gå om, men det skal Planklagenævnet afgøre selvfølgelig.

Lynderup tænker her på dokumentet fra advokaten på vegne af en nabo, som blev sendt til teknik- og miljøudvalget, men som aldrig blev behandlet, samt spørgsmålet om, hvorvidt byggeriet vil påvirke miljøtilstanden i Sandbækken.

- Endelig er det da en spændende tanke, at byrådet vil arbejde for, at vi kan få vurderet vores økonomiske tab. Det håber vi, at de holder fast på, siger Lynderup og sigter her til Helge Albertsens (S) forslag om at kommunen skal lade en taksationsmyndighed vurdere, hvor stort et økonomisk tab, højhusene medfører for naboerne.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Danmark For abonnenter

En uendelig krig - med sprækker i ufreden

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte