Annonce
Ringkøbing-Skjern

Højhus-naboer raser over udtalelse om erstatning for indbliksgener

Beboere på Dalsvinget samlet i Jens Kr. Lynderups have i marts 2018, da de indledte kampen mod de femetagers bygninger, der skal bygges på Bredgade. Foto: Jørgen Kirk
Fronterne i Videbæk er trukket skarpt op efter lodsejer-talsmands udtalelse om, at beboerne på Dalsvinget får erstatning for indbliksgener fra Bredgade-højhusene. "På intet tidspunkt er vi blevet stillet nogen form for kompensation i udsigt. Tværtimod", siger beboer på Dalsvinget.

Videbæk: Beboerne på Dalsvinget, der protester mod byggeriet af de tre etageejendomme på Bredgade, er rasende over Preben Laugesens udtalelser i Dagbladet i lørdags.

Preben Laugesen, som er talsmand for lodsejerne, der sælger grunde til byggeriet, sagde:

”I det omfang, der er gener fra indblik, får de erstatning, som vil blive fastsat af en uvildig kommission. Erstatningerne ligger typisk på halvandet hundrede tusinde kroner. Det er ikke sikkert, de er tilfredse med det, men de får trods alt erstatninger”.

Udtalelsen fra Preben Laugesen forbløffer naboerne.

- I lørdags kunne vi læse i avisen, at Preben Laugesen lovede os erstatning for indbliksgener. Det er vi meget overraskede over at læse. Vi stiller ærligt talt også spørgsmål ved, om han har noget som helst at have det i. Vi er overbeviste om, at det er mere varm luft fra hans side. Det er jo ikke første gang, han slipper af sted med at fremstille sagen i et forkert lys, siger Jens Kr. Lynderup, der er talsmand for naboerne.

Han fortsætter:

- Men for os er det sådan set ikke det værste. Det værste er, at han med sin fremstilling har givet borgere i Videbæk det billede, at vi får erstatning, og politikere får den opfattelse, at vi holdes skadesløse. Det er jo helt forkert. Sandheden er, at det vil kræve lange og seje civile retssager med stor risiko for at tabe, hvis vi fører disse sager. På intet tidspunkt er vi blevet stillet nogen form for kompensation i udsigt. Tværtimod. Og det er ikke, fordi vi ikke har drøftet dette.

Jens Kr. Lynderup siger videre:

- Vi mener, det er på tide, at Videbæks borgere og politikerne får øjnene op for, at de bliver taget ved næsen af lodsejernes talsmand Preben Laugesen, som åbenbart vil se det som så stort et personligt prestigetab, hvis projektet droppes, at han er parat til at bruge alle midler for at opnå politikernes stemmer. Kan det virkelig passe, at et flertal i byrådet ikke kan gennemskue det?

Annonce

I mindelighed

Dagbladet er i kontakt med Preben Laugesen tre gange onsdag. I den første samtale ringer Dagbladet til Preben Laugesen og spørger, om han mener, at en erstatning kommer automatisk, eller om det kræver, at naboerne anlægger sag.

- Det ved jeg ikke. Jeg tror da, at boligforeningen vil være positiv over, at man kan klare det alene. I og med, at de har sat penge af i budgettet, tror jeg, de vil klare det i mindelighed. Det vil jeg snakke med dem om. Men jeg har ikke mandat til at klare noget for boligforeningen. Men boligforeningen har fortalt på et møde, at de skal betale erstatning. Det har de gjort i lignende sager. Jeg googlede lidt på det og fandt en sag i Ikast, hvor én havde fået 200.000 kroner for indbliksgener. Det var dog ikke Bomidtvest, der betalte det, siger Preben Laugesen.

Senere ringer Preben Laugesen tilbage.

- Erstatningen kommer ikke per automatik. Hvis naboerne har fået det indtryk, er det ikke rigtigt. Naboerne skal anlægge sag, gå til en advokat, og så bliver der sendt én ud og vurderer det. Og har generne et omfang, at man vurderer, at det virkelig vil give forringelse i værdien, så giver det mulighed for at få erstatning, siger Preben Laugesen.

Ifølge ham er Bomidtvest ”forberedt på, at der kan komme nogle sager”.

- Og i det omfang, at de taber retssagerne, betaler de selvfølgelig erstatning. De siger, de vil gøre alt for at generere naboerne mindst muligt. Men de kan jo ikke sætte råglas, som man ikke kan se igennem, i vinduerne mod nord. Men bygningen bliver rettet mod syd, øst og vest.

Har ikke drøftet indbliksgener

Dagbladet har kontaktet Bomidtvest og spurgt direktør Per Dyhr Jensen: Forventer I retssager om indbliksgener fra naboerne til jeres planlagte bygninger i Videbæk?

- Jeg har ingen kommentarer til det. Vi har ikke drøftet det internt og ej heller med Preben Laugesen. Jeg kender ikke regelsættet, og vi har aldrig været udsat for problematikken indbliksgener. Det er ikke noget, der normalt opstår, når vi bygger, siger direktør Per Dyhr Jensen.

Dagbladet foreholder Preben Laugesen Bomidtvest-direktørens udtalelser:

- Jeg fastholder min opfattelse af, at Bomidtvest har givet udtryk for, at de er forberedt på, at der kan opstå sager om indbliksgener, siger Preben Laugesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce