Annonce
Ringkøbing-Skjern

Høj brandfare i Ringkøbing-Skjern: Naturen er allerede meget tør

Risikoen for naturbrand er høj lige nu. Arkivfoto: Brand & Redning MidtVest
Lige nu og i de kommende dage er dele af Ringkøbing-Skjern Kommune i høj risiko for brandfare.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Selvom meget lige nu handler om corona, er det også vigtigt at tænke på brandsikkerhed, når man færdses i naturen. Lige nu er naturen nemlig så tør, at der i store dele af Ringkøbing-Skjern Kommune er høj risiko for brandfare, fordi der ikke er faldet noget regn af betydning i de seneste uger. På siden brandfare.dk, som alle kan gå ind og tjekke, er der i denne uge høj brandfare på strækningen fra Ringkøbings opland og mod syd til Skjern og Tarm. Lørdag er området øst og syd for Skjern oppe i kategorien "meget høj". Selvom det er prognoser, der kan ændre sig fra dag til dag, alt efter om der falder regn, så er der grund til forsigtighed.

- Folk skal være påpasselige, når det er så tørt, som det er nu, forklarer Bjarne Gregersen, beredskabsinspektør hos Brand og Redning Midtvest.

Allerede nu har brandvæsenet haft flere små naturbrande i det midt- og vestjyske, og Bjarne Gregersen vurderer, at der fra midten til slutningen af ugen vil være en voldsom forhøjet brandrisiko. Som brandfareindekset er lige nu, kan et henkastet cigaretskod, gløder fra en grill, eller bare et glasskår være nok til at antænde en brand. Et glasskår kan give en linseeffekt for solens stråler og koncentrere dem så meget, at der opstår ild. Genskin fra en rude kan give samme effekt, så man skal være varsom. Havefolket er også ude for tiden, og vil man bruge en ukrudtsbrænder, skal man være meget påpasselig. Bjarne Gregersen har et enkelt råd, der kan hindre meget.

- Hvis man har et hus eller et sommerhus, skal man altid sørge for at have en haveslange monteret. Den skal være så lang, at den kan nå hele grunden rundt og over til naboen. Skal man hen og finde den og sætte den på hanen, går der for meget tid, forklarer Bjarne Gregersen.

Siden brandfare.dk er baserer på DMIs prognoser, og man kan zoome ind på enkelte områder for at se, hvordan brandfaren er lige nu og i de næste dage der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce