forside

Hærværk: Varmen stiger kærestefolk til hovedet

Jens Nex tegning, Skilsmisse; knust, revnet hjerte

Både opskårne dæk og en påsat brand har måske rod i ulykkelig kærlighed.

LEM/VIDEBÆK/BORK: Er kærlighedsliv i oprør kan få bølgerne til at gå højt. Og med sommervarmen i mente kan det måske forklare, at politiet i øjeblikket er i gang med at efterforske hele to sager om hærværk og ildspåsættelse, hvor motivet menes at være forliste følelser.

Natten til tirsdag fik en bil og en campingvogn skåret dækkene op, mens de holdt på Oblingvej i Bork, ligesom en bil, der holdt på Bredgade i Lem fik samme behandling.

- Der er en sammenhæng mellem de to adresser, og vi har en ide om, at det er noget tidligere kærestehalløj, fortæller Bjarne Højmark fra lokalpolitiet i Ringkøbing, der har sat folk på sagen.

Ild i træplade

Varmt blev det også på Skjernvej i Videbæk tirsdag ved 22-tiden. Der blev nemlig sat ild til en krydsfinerplade, som stod op ad huset, hvor en 28-årig mand har hjemme. Han havde forinden haft en uoverensstemmelse med en jævnaldrende mand, også med afsæt i kæresteballade.

Manden kørte fra stedet, men tre kvarter senere hørte den 28-årige beboer en bil på gårdspladsen. Den kørte derfra med det samme, og kort efter opdagede den 28-årige, at der var ild i krydsfinerpladen.

- Vi ved ikke, om det er den samme bil, men vi skal have talt med den anden mand, fortæller Bjarne Højmark.

Brandvæsnet fik i øvrigt hurtigt nedlagt flammerne, så der ikke skete den store skade på huset.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Annonce