Annonce
Vestjylland

Hærværk og trusler koster ulveaktivist 40 dage bag tremmer

Arkivfoto: Morten Stricker
Bloggeren Storm Balderson idømmes 40 dages ubetinget fængsel for hærværk og trusler mod ulvedræber.

Det kommer til at koste en 33-årig mand 40 dages ubetinget fængsel, at han natten til 27. juni spraymalede byskilte og en kirke i Ulfborg med slagord.

Afgørelsen er faldet ved Retten i Holstebro, hvor en dommer og to domsmænd har behandlet sagen mod manden med bloggernavnet Storm Balderson.

- Der er ikke noget, der taler for, at vi skulle gøre dommen betinget, siger retsformand Lillian Lund Tinggaard.

Manden skal desuden betale 28.000 kroner i erstatning for at have spraymalet byskilte og Ulfborg Kirke med ord som "Blod bliver ikke glemt".

Storm Balderson har erkendt, at det var ham, der udførte hærværket natten til 27. juni sidste år.

Det gjorde han for at dreje fokus væk fra de seks nyfødte ulvehvalpe.

- Jeg gjorde det for at fjerne fokus på de seks ulveunger. I min optik var de i fare, fordi de er hadet af mange danskere. Især i det område, hvor de er født, har Storm Balderson forklaret.

Manden er fundet skyldig i ti ud af 11 anklagepunkter, der ud over hærværk tæller trusler og overtrædelse af polititilhold.

Han har øjeblikkeligt anket dommen til landsretten.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce