Annonce
Ringkøbing

Hængekøjer og orienteringsløb: Penge til naturglæde

Vores Natur sætter fokus på den danske natur i 2020 - blandt andet ved at støtte 30 projekter si Region Midtjylland. PR Foto
30 projekter skal skabe naturglæde i Region Midtjylland.

Ringkøbing-Skjern: Overnatning under åben himmel, middage med naturens råvarer, vandreture med naturformidling - og meget mere.

Danmarks natur kommer til at summe af interesse, engagement og aktiviteter i år.

Friluftsrådet, Nordea-fonden, 15. Juni Fonden og Aage V. Jensen Naturfond bevilligede i februar i alt 6,4 millioner kroner til 127 projekter, der vil skabe lokale aktiviteter i naturen i forbindelse med Vores Natur i 2020.

I Region Midtjylland er der givet tilskud på i alt 1,29 millioner kroner til 30 forskellige projekter.

Vores Natur er et partnerskab mellem DR, Naturstyrelsen, Danske Naturhistoriske Museer og Friluftsrådet, som sætter fokus på den danske natur og alle de oplevelser, der venter derude.

Vores Natur skydes i gang naturserien "Vilde, vidunderlige Danmark", der har premiere på DR1 søndag 12. april. Frem til 1. november vil der være et væld af naturaktiviteter, som mange organisationer nationalt og lokalt står bag.

Lokalt har KFUM Spejderne i Sdr.Vium fået 26.400 kroner tilskud til båludstyr, hængekøjer og naturgrej til arrangementer med madlavning, sankning og overnatning i naturen. Målgruppen er især lokale børnefamilier.

Dansk Orienterings Forbund har fået 25.000 kroner til at arrangere et orienteringsløb med naturformidling i uge 35 i Naturpark Nissum Fjord. Tilskuddet skal bruges til en orienteringsrute til vands med indbygget naturformidling. Ruten danner afsæt for at holde åbne arrangementer i tilknytning til Naturstafetten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce