RINGKØBING-SKJERN: Det er selvfølgelig ikke helt så intenst, som når 2500 mennesker sidder og ser på til generalforsamlling i ROFI-Centret; men stemningen var nu god, da repræsentanter for seks lokale foreninger torsdag eftermiddag troppede op i Landbobanken i Ringkøbing.
Det var der en god grund til. De seks foreninger var nemlig udvalgt blandt 69 kandidater til at modtage Foreningsprisen 2021 - og hele 24.797 vestjyder havde afgivet deres stemme.
Gæsterne blev budt velkommen af Landbobankens markedschef, Klaus Gamst, der fortalte, at foreningsprisen erstatter den gammelkendte "Gjæwe vestjyder"-pris, som i årevis er blevet uddelt til vestjyske ildsjæle.
Derefter begrundede Dagbladets chefredaktør, Gudrun Pedersen, hvorfor lige præcis disse seks foreninger var blevet udvalgt.
Beboervennerne
Først overrakte hun prisen til Beboervennerne ved plejehjemmet Rosenlunden i Lem.
- Karen Bak, som daglig leder af plejehjemmet har du indstillet Beboervennerne til prisen. Det har du gjort, fordi de 60 frivillige sikrer en god og værdig tilværelse for Rosenlundens beboere med ture, dans, banko og musikalske hyggetimer. Selv i corona-tiden har beboervennerne været aktive.
Irma Andersen - tillykke med prisen til dig og resten af Beboervennerne som årets forening i den gamle Ringkøbing Kommune.
Skjern Computerklub
Så var det Skjern Computer Klubs tur:
- Sammenhold og venskab – det er, hvad man kan opleve ved at være med i Skjern Computer Klub.
Gudrun Pedersen, chefredaktør, Dagbladet Ringkøbing-Skjern.Og hvis der sidder nogle foreninger derude, som følger med i livestreamingen her og tænker ”hvorfor blev det ikke os?” – så kom igen til næste år!
Gennem næsten 25 år har klubben samlet unge fra ikke bare Skjern, men fra et meget større opland - og der kommer stadig folk, som var med helt tilbage fra begyndelsen.
Klubben har og har haft stor betydning for mange drenge og piger med særlige udfordringer.
Generthed og ensomhed forsvinder, når man kan dyrke sin fælles interesse med andre, uden at det skal ske i benhård konkurrence.
Venskab er det første mål i Skjern Computer Klub, og det er der grund til at hylde.
Formand Morten Wiberg og kasserer Svend Thesbjerg – tak for jeres indsats og tillykke med prisen som Årets Forening i Skjern-området.
Tarm Tennisklub
Tarm Tennisklub var indstillet til prisen af Charlotte Olesen.
- Det har du gjort, fordi Klubben har formået flere år i træk at få medlemstallet til at stige nærmest eksplosivt. Fra 86 medlemmer i 2018 til 199 i 2020 – det er flot, fastslog Gudrun Pedersen.
Klubben byder på begyndertennis, familiedage, grill-aftener, herre- og damedage, hvor man kan finde én at spille mod, selv om man ikke har en makker på forhånd. Padeltennis er også kommet med i kontingentet, og om vinteren kan man holde formen i lige med skumbold på banerne inde i Idrætscentret.
- Det er godt spillet – tillykke, formand Jørgen Olesen, på klubbens vegne, med prisen som Årets Forening i Tarm-området!
VGU
Sinne Agerbo Nielsen havde indstillet Videbæk Gymnastik- og Ungdomsforening.
”Både den frivillige bestyrelse og de frivillige ledere har virkelig gjort et fantastisk stykke arbejde og fortjener et skulderklap!”, lød hendes begrundelse.
- Kan man fællestræne, når der er forbud mod at samles mere end 10 eller endda helt ned til fem personer, spurgte Gudrun Pedersen.
- I Videbæk kan man! Dygtige ledere i VGU har optaget træningsvideoer, så hele byen har kunnet være med i fællestræning, også under de strammeste corona-restriktioner. Løbeafdelingen har foreningen også holdt i form med at lave ture med forskellige starttider og passende afstand.
Formand Bent Andersen og gymnastikudvalgsformand Birgitte Skovkær – tillykke med prisen som Årets Forening i Videbæk-området!
Vestjyske Buejægere
- Formand Bo Kirk Petersen og kasserer Iver Sloth Kristensen - Da jeres forening blev stiftet for ni år siden, var der lige omkring 10 medlemmer. I dag nærmer I jer de 60 medlemmer, og jeres gode instruktører uddanner hvert år en 30-40 nye buejægere.
- Man kan vel sige, at I er med til at gøre ét af verdens ældste jagtvåben moderne. Det gør I ved at skabe en forening, hvor alle føler sig velkommen, uanset kunnen og baggrund, sagde Gudrun Pedersen.
Der er ikke mange andre bueskydningsklubber, som kan matche jeres træningsmuligheder. Men det er I ikke kommet sovende til:
Både de indendørs og de udendørs faciliteter er udelukkende udført af klubbens medlemmer.
Tillykke med prisen som Årets forening i Ulfborg-området!
Røjklit Havn
Et kinderæg, kunne man måske kalde den sidste af Årets Foreninger. Bortset fra, at et kinderæg kun indeholder tre ting. Røjklit Havn rummer meget mere, sluttede Gudrun Pedersen præsentationen.
Tre shelters. 40 bådpladser til fjordfiskerne. Madpakkehus. Udendørs klasselokale for børnene på Holmsland Skole. Friluftslaugets kajakklub. Stand Up-paddle. Hjemsted for Naturens Dag, hvor 400-500 mennesker samles en gang om året.
Røjklit Havn ejes af Skov- og Naturstyrelsen, men det er Lodbjerg Hede Grundejerforening, som forpagter, som udbygger og som vedligeholder, så havnen er blevet det bedst tænkelige fristed for både lokale og turister, hvor man kan lade op midt i naturen.
Stor tak for det – også fra en Nørre Lyngvig-bo, som nyder at tage på udflugt til Røjklit Havn…
Tillykke med prisen som Årets Forening i Holmsland-området til René Bay og John Larsen!
Til næste år
Og hvis der sidder nogle foreninger derude, som følger med i livestreamingen her og tænker ”hvorfor blev det ikke os?” – så kom igen til næste år!
Vi er frivillighedens og foreningernes højborg – og det er fantastisk, hvad der bliver lagt af frivillige kræfter her i vores hjørne af Danmark, sluttede Gudrun Pedersen.