Annonce
Kultur

Hæder og check på 20.000 kroner til seks lokale foreninger: Foreningsprisen uddelt for første gang

Landbobankens generalforsamling med 2500 mennesker var det selvfølgelig ikke. Men man hyggede sig efter alle corona-regler, da Foreningsprisen blev uddelt; i baggrunden markedschef Klaus Gamst og chefredaktør Gudrun Pedersen. Foto Henrik Olesen.
69 foreninger var indstillet til Landbobankens og Dagbladets nye 'gamle' pris, og 25.000 stemte på deres favoritter; prisuddelingen fandt sted under passende corona-foranstaltninger torsdag eftermiddag.

RINGKØBING-SKJERN: Det er selvfølgelig ikke helt så intenst, som når 2500 mennesker sidder og ser på til generalforsamlling i ROFI-Centret; men stemningen var nu god, da repræsentanter for seks lokale foreninger torsdag eftermiddag troppede op i Landbobanken i Ringkøbing.

Det var der en god grund til. De seks foreninger var nemlig udvalgt blandt 69 kandidater til at modtage Foreningsprisen 2021 - og hele 24.797 vestjyder havde afgivet deres stemme.

Gæsterne blev budt velkommen af Landbobankens markedschef, Klaus Gamst, der fortalte, at foreningsprisen erstatter den gammelkendte "Gjæwe vestjyder"-pris, som i årevis er blevet uddelt til vestjyske ildsjæle.

Derefter begrundede Dagbladets chefredaktør, Gudrun Pedersen, hvorfor lige præcis disse seks foreninger var blevet udvalgt.

Annonce

Beboervennerne

Først overrakte hun prisen til Beboervennerne ved plejehjemmet Rosenlunden i Lem.

- Karen Bak, som daglig leder af plejehjemmet har du indstillet Beboervennerne til prisen. Det har du gjort, fordi de 60 frivillige sikrer en god og værdig tilværelse for Rosenlundens beboere med ture, dans, banko og musikalske hyggetimer. Selv i corona-tiden har beboervennerne været aktive.

Karen Bak og Irma Andersen modtager prisen på vegne af Beboervennerne ved plejehjemmet Rosenlunden i Lem, flankeret af Klaus Gamst og Gudrun Pedersen. Foto Henrik Olesen.

Irma Andersen - tillykke med prisen til dig og resten af Beboervennerne som årets forening i den gamle Ringkøbing Kommune.

Annonce

Skjern Computerklub

Så var det Skjern Computer Klubs tur:

- Sammenhold og venskab – det er, hvad man kan opleve ved at være med i Skjern Computer Klub.


Og hvis der sidder nogle foreninger derude, som følger med i livestreamingen her og tænker ”hvorfor blev det ikke os?” – så kom igen til næste år!

Gudrun Pedersen, chefredaktør, Dagbladet Ringkøbing-Skjern.


Gennem næsten 25 år har klubben samlet unge fra ikke bare Skjern, men fra et meget større opland - og der kommer stadig folk, som var med helt tilbage fra begyndelsen.

Morten Wiberg og Svend Thesbjerg modtog prisen på vegne af Skjern Computer Klub. Foto Henrik Olesen.

Klubben har og har haft stor betydning for mange drenge og piger med særlige udfordringer.

Generthed og ensomhed forsvinder, når man kan dyrke sin fælles interesse med andre, uden at det skal ske i benhård konkurrence.

Venskab er det første mål i Skjern Computer Klub, og det er der grund til at hylde.

Formand Morten Wiberg og kasserer Svend Thesbjerg – tak for jeres indsats og tillykke med prisen som Årets Forening i Skjern-området.

Annonce

Tarm Tennisklub

Tarm Tennisklub var indstillet til prisen af Charlotte Olesen.

- Det har du gjort, fordi Klubben har formået flere år i træk at få medlemstallet til at stige nærmest eksplosivt. Fra 86 medlemmer i 2018 til 199 i 2020 – det er flot, fastslog Gudrun Pedersen.

Charlotte Olesen og Jørgen Olesen modtog prisen på vegne af Tarm Tennisklub. Foto Henrik Olesen.

Klubben byder på begyndertennis, familiedage, grill-aftener, herre- og damedage, hvor man kan finde én at spille mod, selv om man ikke har en makker på forhånd. Padeltennis er også kommet med i kontingentet, og om vinteren kan man holde formen i lige med skumbold på banerne inde i Idrætscentret.

- Det er godt spillet – tillykke, formand Jørgen Olesen, på klubbens vegne, med prisen som Årets Forening i Tarm-området!

Annonce

VGU

Sinne Agerbo Nielsen havde indstillet Videbæk Gymnastik- og Ungdomsforening.

”Både den frivillige bestyrelse og de frivillige ledere har virkelig gjort et fantastisk stykke arbejde og fortjener et skulderklap!”, lød hendes begrundelse.

- Kan man fællestræne, når der er forbud mod at samles mere end 10 eller endda helt ned til fem personer, spurgte Gudrun Pedersen.

Birgitte Skovkær og Bent Andersen modtog prisen på vegne af VGU. Foto Henrik Olesen.

- I Videbæk kan man! Dygtige ledere i VGU har optaget træningsvideoer, så hele byen har kunnet være med i fællestræning, også under de strammeste corona-restriktioner. Løbeafdelingen har foreningen også holdt i form med at lave ture med forskellige starttider og passende afstand.

Formand Bent Andersen og gymnastikudvalgsformand Birgitte Skovkær – tillykke med prisen som Årets Forening i Videbæk-området!

Annonce

Vestjyske Buejægere

- Formand Bo Kirk Petersen og kasserer Iver Sloth Kristensen - Da jeres forening blev stiftet for ni år siden, var der lige omkring 10 medlemmer. I dag nærmer I jer de 60 medlemmer, og jeres gode instruktører uddanner hvert år en 30-40 nye buejægere.

- Man kan vel sige, at I er med til at gøre ét af verdens ældste jagtvåben moderne. Det gør I ved at skabe en forening, hvor alle føler sig velkommen, uanset kunnen og baggrund, sagde Gudrun Pedersen.

Bo Kirk Petersen og Iver Sloth Kristensen modtog prisen på vegne af Vestjyske Buejægere. Foto Henrik Olesen.

Der er ikke mange andre bueskydningsklubber, som kan matche jeres træningsmuligheder. Men det er I ikke kommet sovende til:

Både de indendørs og de udendørs faciliteter er udelukkende udført af klubbens medlemmer.

Tillykke med prisen som Årets forening i Ulfborg-området!

Annonce

Røjklit Havn

Et kinderæg, kunne man måske kalde den sidste af Årets Foreninger. Bortset fra, at et kinderæg kun indeholder tre ting. Røjklit Havn rummer meget mere, sluttede Gudrun Pedersen præsentationen.

Tre shelters. 40 bådpladser til fjordfiskerne. Madpakkehus. Udendørs klasselokale for børnene på Holmsland Skole. Friluftslaugets kajakklub. Stand Up-paddle. Hjemsted for Naturens Dag, hvor 400-500 mennesker samles en gang om året.

René Bay og John Larsen modtog prisen på vegne af Røjklit Havn. Foto Henrik Olesen.

Røjklit Havn ejes af Skov- og Naturstyrelsen, men det er Lodbjerg Hede Grundejerforening, som forpagter, som udbygger og som vedligeholder, så havnen er blevet det bedst tænkelige fristed for både lokale og turister, hvor man kan lade op midt i naturen.

Stor tak for det – også fra en Nørre Lyngvig-bo, som nyder at tage på udflugt til Røjklit Havn…

Tillykke med prisen som Årets Forening i Holmsland-området til René Bay og John Larsen!

Annonce

Til næste år

Og hvis der sidder nogle foreninger derude, som følger med i livestreamingen her og tænker ”hvorfor blev det ikke os?” – så kom igen til næste år!

Klaus Gamst byder velkommen til prisoverrækkelsen i Landbobanken. Foto Henrik Olesen.

Vi er frivillighedens og foreningernes højborg – og det er fantastisk, hvad der bliver lagt af frivillige kræfter her i vores hjørne af Danmark, sluttede Gudrun Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce