Annonce
Ringkøbing

Hård træning blev belønnet af kommunen

Kulturudvalgsformand Kristian Ahle overrakte en erkendtlighed til Victor Meyer Garde, Viktor Bøndergaard og Jakob Sally. Kristian Würtz Green får sin hæder lidt senere. Foto: Christian Baadsgaard

Tre unge idrætsudøvere høstede guldmedaljer ved Danmarksmesterskaber i 2017, og de var forbi kulturudvalget for at få et ekstra skulderklap.

Annonce

RINGKØBING-SKJERN: At prale er ikke ligefrem en vestjysk dyd. Den, der lever stille, lever godt, men når der er grund til at hylde en fornem præstation, så skal det gøres, og kulturudvalgsformand Kristian Ahle sagde ligefrem, at vi skal være bedre til at prale, da han anerkendte tre unge idrætsudøvere for deres guldmedaljer. Det skete lige før udvalgets næstsidste møde i denne valgperiode, og med en buket og en kontant belønning på 1000 kroner, udtrykte Kristian Ahle sine gode forhåbninger for idrætsudøvernes fremtid.

- Vores ønske er at se jer på højere skamler senere, og gerne på den internationale scene, sagde Kristian Ahle, da han overrakte hyldesten.

For den 14-årige pistolskytte Victor Meyer Garde fra Skjern var det noget helt særligt at opleve den højtidelige anerkendelse. Han fik guldmedalje i disciplinen 25 meter finpistol, kaliber 22 ved DM i oktober, og da stævnerne strækker sig over mange timer, undlader man ofte medaljeoverrækkelsen, og i stedet sender medaljen med posten.

- Det føles mere præmierende at komme her, forklarede Victor Meyer Garde.

Til daglig træner han i Skjern Skytteklub, og udover selve skydningen bruger han 10 timer ugentligt på styrke- og mentaltræning.

- Her lærer man sig selv at lukke helt af. Man kan gå ind på en bane og lukke fuldstændig af, så man ikke hører, hvad de andre i rummet snakker om, fortæller Victor Meyer Garde, der betegner det som en god egenskab at lære.

Udvalgsmedlemmerne lyttede til de unge prismodtageres erfaringer med idrætten. Foto: Christian Baadsgaard

På wakeboard er det uden for sæsonen for 14-årige Viktor Bøndergaard og 20-årige Jakob Sally, der hver fik en guldmedalje ved DM i august. Viktor Bøndergaard træner tre timer alle ugens syv dage, og vinteren bruges på at forbedre den grundlæggende fysik. Mange landinger med lænden, har gjort at den skal styrkes, og her er der en fysioterapeut inde over. Tilmed arbejder Viktor Bøndergaard med styrketræning, så han kan opbygge en større muskelmasse til den kommende sæson. Det giver resultater, og både lænden og ryggen er blevet bedre.

- Jeg kan mærke, at jeg er blevet stærkere, og har det bedre i kroppen, forklarer Viktor Bøndergaard.

Jakob Sally er tømrerlærling og arbejder i weekenderne i kabelparken. Gennem 10 år har han dyrket vandsporten, og det resulterede i den første guldmedalje til DM i august. Den kommunale hyldest er en ekstra glæde at tilføje.

- Det er et godt skulderklap, og det var første gang, at danmarksmesterskaberne blev holdt i Hvide Sande. Så er det fedt at kunne kalde sig danmarksmester, forklarer Jakob Sally.

Også rytter Kristian Würtz Green skulle have modtaget en erkendtlighed, men af forskellige årsager, kan den først overrækkes torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre fodboldhold i Ringkøbing IF påvirket af corona - en spiller er testet positiv

Annonce