Annonce
Ringkøbing

Hård træning blev belønnet af kommunen

Kulturudvalgsformand Kristian Ahle overrakte en erkendtlighed til Victor Meyer Garde, Viktor Bøndergaard og Jakob Sally. Kristian Würtz Green får sin hæder lidt senere. Foto: Christian Baadsgaard

Tre unge idrætsudøvere høstede guldmedaljer ved Danmarksmesterskaber i 2017, og de var forbi kulturudvalget for at få et ekstra skulderklap.

RINGKØBING-SKJERN: At prale er ikke ligefrem en vestjysk dyd. Den, der lever stille, lever godt, men når der er grund til at hylde en fornem præstation, så skal det gøres, og kulturudvalgsformand Kristian Ahle sagde ligefrem, at vi skal være bedre til at prale, da han anerkendte tre unge idrætsudøvere for deres guldmedaljer. Det skete lige før udvalgets næstsidste møde i denne valgperiode, og med en buket og en kontant belønning på 1000 kroner, udtrykte Kristian Ahle sine gode forhåbninger for idrætsudøvernes fremtid.

- Vores ønske er at se jer på højere skamler senere, og gerne på den internationale scene, sagde Kristian Ahle, da han overrakte hyldesten.

For den 14-årige pistolskytte Victor Meyer Garde fra Skjern var det noget helt særligt at opleve den højtidelige anerkendelse. Han fik guldmedalje i disciplinen 25 meter finpistol, kaliber 22 ved DM i oktober, og da stævnerne strækker sig over mange timer, undlader man ofte medaljeoverrækkelsen, og i stedet sender medaljen med posten.

- Det føles mere præmierende at komme her, forklarede Victor Meyer Garde.

Til daglig træner han i Skjern Skytteklub, og udover selve skydningen bruger han 10 timer ugentligt på styrke- og mentaltræning.

- Her lærer man sig selv at lukke helt af. Man kan gå ind på en bane og lukke fuldstændig af, så man ikke hører, hvad de andre i rummet snakker om, fortæller Victor Meyer Garde, der betegner det som en god egenskab at lære.

Annonce
Udvalgsmedlemmerne lyttede til de unge prismodtageres erfaringer med idrætten. Foto: Christian Baadsgaard

På wakeboard er det uden for sæsonen for 14-årige Viktor Bøndergaard og 20-årige Jakob Sally, der hver fik en guldmedalje ved DM i august. Viktor Bøndergaard træner tre timer alle ugens syv dage, og vinteren bruges på at forbedre den grundlæggende fysik. Mange landinger med lænden, har gjort at den skal styrkes, og her er der en fysioterapeut inde over. Tilmed arbejder Viktor Bøndergaard med styrketræning, så han kan opbygge en større muskelmasse til den kommende sæson. Det giver resultater, og både lænden og ryggen er blevet bedre.

- Jeg kan mærke, at jeg er blevet stærkere, og har det bedre i kroppen, forklarer Viktor Bøndergaard.

Jakob Sally er tømrerlærling og arbejder i weekenderne i kabelparken. Gennem 10 år har han dyrket vandsporten, og det resulterede i den første guldmedalje til DM i august. Den kommunale hyldest er en ekstra glæde at tilføje.

- Det er et godt skulderklap, og det var første gang, at danmarksmesterskaberne blev holdt i Hvide Sande. Så er det fedt at kunne kalde sig danmarksmester, forklarer Jakob Sally.

Også rytter Kristian Würtz Green skulle have modtaget en erkendtlighed, men af forskellige årsager, kan den først overrækkes torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Portræt For abonnenter

Jiesper er både elektriker, antropolog og en klimaforsker der kigger ind i en skræmmende fremtid

Ringkøbing For abonnenter

Forfatter flyttede fra København til Velling: 'Jeg synes egentlig, at forskellen er lidt overvurderet'

Annonce